Cum ar arăta un oraș pe apă, care să găzduiască 40.000 de oameni. „Arca lui Noe” din viața reală FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Designerii japonezi au dezvăluit planurile pentru un oraș plutitor, asemănător cu „Arca lui Noe” din viața reală. Metropola, situată în mijlocul oceanului, ar putea să găzduiască 40.000 de oameni.

„Arca lui Noe” din viața reală FOTO SWNS
„Arca lui Noe” din viața reală FOTO SWNS

Orașul plutitor, rezistent la apocalipsă

Dezvoltatorii N-Ark, de la Boffins TECH susțin că că zona - numită Dogen City - ar fi rezistentă chiar și în caz de apocalipsă. Măsurând numai 4 km în circumferință, planul ar fi ca locuitorii să poată ajunge, în orice punct din zonă, într-o oră, notează The Sun.

Sunt proiectate o serie de clădiri, inclusiv un stadion de sport, iar proprietățile ar putea fi mutate dintr-o locație în alta. Infrastructura are un design circular, pentru fi protejată de intemperii.

image

Este de trei tipuri și anume: un inel locuibil care conține principalele zone de locuit, un centru de date submarin și facilități de cercetare medicală, plus alte structuri flexibile de inel interior.

image

Foaia de parcurs de dezvoltare a N-Ark prevede, în prezent, anul 2030 pentru finalizare, iar designerii văd orașul ca pe o versiune pe apă a SpaceX, a lui Elon Musk.

New Ocean este un termen destinat versiunii oceanice a inovației de afaceri spațiale private „New Space” începută de Space X. Vom propune șase elemente (servicii medicale, alimentare, locuințe, informații și electrice) pentru a realiza New Ocean, a promova intrarea diferitelor companii și activitățile de dezvoltare oceanică. Ne propunem să creăm inovații maritime și să căutăm să creăm acest viitor împreună cu companiile participante, guvernele și universitățile, spun dezvoltatorii.

image

Primul megalopolis din lume

Planurile pentru orașul plututor vin după ce s-a dezvăluit că Africa va găzdui primul megalopolis din lume, cu un orizont plin de zgârie-nori și o autostradă care se va întinde pe cinci țări.

Va avea aproximativ 1.000 km de-a lungul coastei de vest a Africii, începând cu Abidjan și terminând în Lagos. Peste câteva decenii ar urrma să găzduiască jumătate de miliard de oameni.

Africa se află, în prezent, în mijlocul unei revoluții demografice, deoarece populația sa continuă să crească. Din ce în ce mai multe turnuri înalte, birouri, complexe comerciale și hoteluri apar de-a lungul coastelor celor cinci țări, făcând granițele din ce în ce mai neclare.

Șefii Băncii Africane de Dezvoltare au strâns deja și au alocat aproximativ 15 miliarde de euro, pentru a crea o nouă autostradă de-a lungul Golfului Guineea, de la Abidjan la Lagos. Va avea o lățime de până la șase benzi și va fi fără taxă, deoarece șoferii vor avea cipuri plasate pe plăcuța de înmatriculare, a declarat Lydie Ehouman, economist de transport, pentru The Guardian.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite