Colecţie protest. Dolce&Gabbana a aruncat cu „bani“ pe podiumul de modă de la Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia primvară-vară 2014 semnată de casa italiană FOTOGRAFII Facebook
Colecţia primvară-vară 2014 semnată de casa italiană FOTOGRAFII Facebook

Designerii casei de modă Dolce&Gabbana au expus în cadrul Săptămânii Modei de la Milano o serie de piese vestimentare, cu inserţii metalice, monede şi alte simboluri de culoarea aurului, în semn de protest faţă de acuzaţiile de fraudă fiscală care le-au fost aduse de autorităţile italiane.

Înverşunaţi din cauza acuzaţiilor primite din partea autorităţilor italiene şi pentru că au fost puşi la „stâlpul infamiei“ de presa locală, couturierii Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au decis să-şi stilizeze creaţiile folosind monede şi fire de aur, relatează „The Guardian“.

Rochii cu mâneci clopot, bijuterii supradimensionate şi centuri din metal aurit. Aşa s-ar putea descrie colecţia italienilor venită în semn de protest la adresa guvernului de la Roma. Aceasta nu este prima acţiune prin care dou-ul artistic doreşte să-şi arate nemulţumirea. 

În luna iulie, cei doi designeri au hotărât să închidă pentru trei zile magazinele pe care le deţin în Milano şi au lipit pe vitrinele acestora afişe cu mesajul „Chiuso per indignazione/ Closed for indignation“ (Închis din cauza indignării). Milano este oraşul în care Domenico Dolce şi Stefano Gabbana şi-au lansat prima lor colecţie, în 1985.

Designerii casei Dolce&Gabbana au fost găsiţi vinovaţi în acuzaţiile de evaziune fiscală, potrivit cărora aceştia nu au declarat un miliard de euro autorităţilor. Ambii creatori au fost condamnaţi la un an şi opt luni de închisoare, chiar dacă nu au fost prezenţi în sală.

image

Procurorii au argumentat că Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au ascuns venituri de 416 milioane de euro, fiecare în parte, plus alte 200 de milioane de euro, trimişi la companie cu sediul în Luxemburg. Cei doi au negat acuzaţiile încă de la bun început. În ciuda protestelor puse la cale de ambii designeri, unele voci susţin, totuşi, că show-ul de la Săptămâna Modei de la Milano ar fi ultimul ce le poartă semnătura.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite