Cine o îmbracă pe Prima Doamnă Carmen Iohannis la ceremoniile oficiale din România şi de peste hotare

0
0

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, alege să poarte, la ceremoniile oficiale din România şi de peste hotare, vestimentaţii realizate de creatori de modă cunoscuţi la noi în ţară. O astfel de ţinută a fost special creată pentru ceremonia de primire a Preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Cotroceni.

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, a reuşit în scurt timp să atragă atenţia prin eleganţa şi prestanţa sa, ţinutele vestimentare purtate la ceremoniile oficiale devenind subiect de discuţie în spaţiul public.
Bineînţeles, aşa cum se obişnuieşte la acest nivel, şi Prima Doamnă a României colaborează cu anumiţi creatori de modă pentru realizarea ţinutelor purtate în cadru oficial.

Alexandru Ciucu este designerul care a creat două ţinute recent îmbrăcate de Carmen Iohannis în cadrul unor evenimente importante. Este vorba despre ceremonia de primire a Preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Cotroceni, dar şi de două evenimente organizate săptămâna aceasta la Roma, unde preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de omologul său italian, Sergio Mattarella.

La Roma, Carmen Iohannis a purtat, la ceremonia de primire, un sarafan clasic şi un sacou bolero cambrat, încheiat în talie într-un singur punct.

image

FOTO Dragoş Asaftei

„Atât sacoul, cât şi sarafanul au fost făcute dintr-un brocart de mătase de culoare vernil, o culoare placută şi în ton cu anotimpul în care ne aflăm”, a declarat Alexandru Ciucu. 

image

FOTO Dragoş Asaftei

Pentru recepţia de seară de la Roma, Prima Doamnă a purtat o ţinută de culoare neagră, din jerse de mătase, cu umerii şi zona decolteului din muselină.„Am înnobilat rochia cu un detaliu estetic, cusut manual în talie. Negrul este o nonculoare destinată evenimentelor de seară, iar acesta a fost motivul alegerii pentru cea de a doua ţinută”, a adaugat designerul.

image

FOTO Alexandru Ciucu 

De asemenea, Prima Doamnă a României a etalat la recepţia preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, la Bucureşti, din urmă cu o lună, un costum deux piece de culoare bej-auriu, compus din sacou cu decolteu caré şi fustă petrecută, creat la comandă, în doar două zile, de Ciucu.

image

 FOTO monitorulexpres.ro

„Este un model pe care l-am agreat împreună”, a precizat designerul. Costumul a fost asortat cu o poşetă plic de zi şi o eşarfă care a adus un plus de culoare, înnobilând ţinuta.

Nu în ultimul rând, soţia preşedintelui Klaus Iohannis se pare că a ales să colaboreze cu încă un nume important din industria modei româneşti, Stephan Pelger, conform site-ului eva.ro. 

image

Stephan Pelger, alături de Carmen Iohannis. FOTO Facebook

Designerul a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care povesteşte că Prima Doamnă Carmen Iohannis i-a făcut marţi o vizită, la atelierul din Bucureşti şi că pe viitor va exista o colaborare între cei doi, în ceea ce priveşte ţinutele pe care le va purta în cadru oficial. "Astăzi a fost o zi cu totul specială!!! Am făcut sfeştania atelierului, am avut multe întâlniri, iar ultima s-a încheiat chiar cu Prima Doamnă a României, o adevărată prezenţă elegantă şi, din câte mi-am dat seama, un suflet frumos! Sunt foarte onorat de aceasta nouă colaborare", a scris Stephan Pelger pe pagina de Facebook.

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri