Chiria halucinantă cerută pentru o garsonieră bizară: Bucătăria, cu vedere la „sala tronului” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că nu doar Clujul este faimos pentru chiriile exorbitante pentru spații ca niște cutii de chibrituri. Un anunț de închiriere a unui studio arată situația deplorabilă a pieței de închirieri din Sydney, Australia.

Studioul se închiriază cu 520 de dolari pe săptămână. FOTO: Raine & Home
Studioul se închiriază cu 520 de dolari pe săptămână. FOTO: Raine & Home

Un apartament minuscul este închiriat cu 520 de dolari pe săptămână, deși poți să îți supraveghezi mâncarea de pe foc în timp ce faci duș pentru că bucătăria și baia se află în aceeași cameră.

Garsoniera, situată în suburbia Surry Hills din Sydney, redefinește conceptul de locuință open space - doar un set de uși din sticlă semi-mată separă bucătăria de „sala tronului”.

Potrivit agentului care a postat anunțul de închiriere, spațiul este „șic” și locul perfect pentru cineva care „caută simplitatea”.

„Simplitatea nu este simplă în Surry Hills”, se arată în descriere. Apartamentul are o „baie imaculată cu gresie de design italian” și este situat într-o suburbie „vibrantă”.

FOTO Raine & Home
FOTO Raine & Home

Agentul imobiliar care gestionează anunțul nu a răspuns la solicitările The Guardian pentru a oferi mai multe detalii despre apartament.

Studioul a fost listat anterior în 2020 pentru 380 de dolari – diferența de 140 de dolari reflectă creștere rapidă a chiriilor din oraș. Analiza trimestrială a chiriilor realizată de CoreLogic pentru al treilea trimestru din 2022 a arătat că chiria medie din Sydney a crescut cu 10,3% în ultimele 12 luni.

Kaytlin Ezzy, analist de cercetare la CoreLogic, a declarat că a existat o creștere „fără precedent” a pieței în ultimii ani.

„Am văzut că chiriile au scăzut marginal în primele luni de Covid, dar, din august 2020, chiriile locuințelor naționale au crescut cu aproape 20%, echivalent unei creșteri săptămânale a chiriei de aproximativ 90 de dolari pe săptămână”, a explicat aceasta.

Studio de închiriat în Sydney, cu baia și bucătăria în aceeași cameră
FOTO: Raine & Home
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite