Cele mai murdare locuri din bucătărie care te pot îmbolnăvi. Unde se ascund bacteriile

0
Publicat:

Chiar dacă ai impresia că în bucătăria ta este curăţenie lună, bacteriile se pot ascunde în cele mai neaşteptate locuri.

Curățenia în bucătărie trebuie întreținută permanent FOTO Shutterstock
Curățenia în bucătărie trebuie întreținută permanent FOTO Shutterstock

Petrecem timp îndelungat în bucătărie, pregătind hrana pentru familie. Prin urmare, bucătăria este un loc unde mizeria se strânge mai ușor, cu bacterii și microorganisme dăunătoare. Germenii se ascund peste tot, nu doar în chiuvetă ori pe uşa frigiderului.

Din această perspectivă, căldura și umiditatea fac reproducerea lor mult mai ușoară.

”Multe gospodine uită să curețe uscătorul de vase în mod regulat. Ele cred că dacă acolo sunt doar vase și tacâmuri curate, nu este nimic de curățat. Cu toate acestea, apa și umiditatea, care se mențin în mod constant acolo, sunt o bază pentru dezvoltarea microorganismelor”, spun specialiștii.

De asemenea, cutiile de plastic unde sunt depozitate fructele și legumele se murdăresc, de asemenea, ușor.

Acestea trebuie curățate săptămânal, la fel și sertarele de plastic din frigider folosite pentru fructe și legume proaspete. În ceea ce privește frigiderul, acesta trebuie dezinfectat periodic pentru că acolo sunt depozitate produse proaspete precum fructele, legumele, lactatele neambalate și carnea crudă, prin urmare există o cantitate mare de bacterii.

Deschizătorul de conserve, un dispozitiv banal, poate fi unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie. El trebuie curățat după fiecare utilizare pentru a evita reținerea microorganismelor.

Spatule din lemn au de obicei mici fisuri și crăpături în care pot pătrunde cu ușurință resturile alimentare și bacteriile.

”Suportul pentru cuțite – majoritatea gospodinelor îl curăță rar. În acesta se pun cuțite umede și se scurg. Apa și umiditatea din el ajută bacteriile să se dezvolte. Prin urmare, de fiecare dată când puneți un cuțit în el, se murdăresc fără ca dv. să vedeți și, de fapt, cuțitele nu sunt atât de curate pe cât credeți”, mai spun specialiștii.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite