Cele mai eficiente metode de îngrijire a părului deteriorat de expunerea la soare: recomandările hairstylistului Cristi Pascu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO beautydam.com
FOTO beautydam.com

La finalul unui sezon estival în care soarele, apa sărată a marii sau clorul din piscină ne-au deteriorat podoaba capilară, este necesar să apelăm la metode eficient de revitalizare a părului. Cunoscutul hairstylist Cristi Pascu oferă câteva sfaturi menite să redea părului strălucirea şi rezistenţa.

Vacanţa petrecută pe litoral, cu băi dese în valurile mării, sau la piscină, ori pur şi simplu expunerea părului la razele intense ale soarelui pe perioada verii afectează podoaba capilară. Îngrijirea părului deteriorat necesită ceva mai multă atenţie, dar nu va fi o misunea imposibilă dacă urmaţi sfaturile oferite de hairstylistul Cristi Pascu. Iniţiator al concursului naţional “Cel mai bun hairstylist din România”, Pascu se pregăteşte în această toamnă să înveţe şi să lanseze noi talente la Academia de Coafură care îi poartă numele.

Uleiuri hidratante şi măşti naturale

Pe lângă măştile obişnuite, care se găsesc în comerţ, Cristi Pascu recomandă şi folosirea unor măşti făcute în casă. “Puteţi folosi măşti pe bază de unt de shea sau pe  bază de uleiuri de argan şi nucă de cocos. Este indicat ca temperatura ambientală să fie cât mai ridicată în momentul aplicării acestor măşti. Astfel, porii sunt deschişi iar substanţele hidratante pătrund mai bine la rădăcina firului de păr”, spune cunoscutul hairstylist.

cristi pascu foto zoltan lorencz

Crisi Pascu. FOTO Zoltan Lorencz

Tăierea vârfurilor

“Chiar dacă ne dorim păr din ce în ce mai lung, trebuie să luăm în considerare tunsul vârfurilor. Doar aşa se poate evita o degradare accentuată a firului de păr. Mai bine tundeţi 1 centimetru după o vară lungă şi fierbinte, decât un sfert din lungime la început de iarnă”, menţionează specialistul.

Evită folosirea plăcii de păr şi a uscătorului

După baie, cel mai bine este să lăsaţi părul să se usuce natural, deci evitaţi folosirea plăcii sau a uscătorului de par cel puţin o lună, ne sfătuieşte Pascu. Încercaţi, totodată, să nu folosiţi produse de styling în exces.

Şampoane revitalizante

Pe piaţă există o serie de şampoane care conţin keratină, care ajută astfel la regenerarea firului de păr. Vitaminele din şampon ajută părul să-şi revină la structura lui sănătoasă şi la rezistenţa anterioară sezonului estival, explică hairstylistul.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite