Cea mai scumpă geantă din lume, vândută la licitaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul Hermès FOTO: Getty Images
Magazinul Hermès FOTO: Getty Images

O geantă  Hermès, confecţionată din piele de crocodil, cu picioare ataşabile, a fost vândută contra unei sume de două ori mai mari decât preţul iniţial de licitaţie.

Supranumită „The Geranium Porosus“, cea mai scumpă geantă din lume a fost confecţionată în 2010, cu ocazia unei expoziţii desfăşurate la Londra de grupul Hermès. 

Preţiosul accesoriu măsoară 32 de centimetri şi, iniţial, a fost evaluat la 60.000 de dolari, urmând ca, în cadrul licitaţiei de weekendul trecut, din Dallas, să fie apreciat la 50.000 de  dolari.

Surprinzător, un cumpărător anonim a preferat să plătească de două ori preţul accesoriului expus, virând în contul casei de modă nu mai puţin de 125.000 de dolari, relatează „Daily Mail“.

„Toţii fanii Hermès trebuie să ştie că asta este o piesă unicat. Ar putea fi accesoriul de colecţie numărul unu“, a declarat Matt Rubinge, organizatorul expoziţiei, înainte de marea vânzare.

Pe lângă piesa-minune adjudecată contra sumei de 125.000 de dolari, Hermès a mai dat lovitura cu încă trei modele.

image

Cea mai scumpă geantă din lume, adjudecată pentru 125.000 de dolari FOTO dailymail.co.uk 

Astfel, 17 persoane au ofertat pentru o geantă albastră (foto jos), din piele de crocodil, vândută, la final, contra sumei de 65.625 de dolari. 

image

O geantă portocalie (foto jos), semnată de casa de modă franceză, al cărui preţ iniţial era de 7.500 de dolari, a fost vândută, după mai multe oferte de preţ, pentru suma de 35.000 de dolari.

image

Unul dintre clienţii prezenţi a preferat să plătească 28.750 de dolari pe o geantă plic roşie, marca Hermès.

image
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite