Locurile din maşină care sunt pline de germeni ce ne pot îmbolnăvi: cum îi îndepărtăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina ascunde locuri pline de germeni care ne pot îmbolnăvi
Maşina ascunde locuri pline de germeni care ne pot îmbolnăvi

Maşina ascunde locuri pline de germeni care ne pot îmbolnăvi. Viruşii gastro-intestinali sunt preluaţi cel mai frecvent de pe volan, în timp ce viruşii gripali pot supravieţui pe schimbătorul de viteză timp de cel puţin 24 de ore. Aşadar, păstraţi şerveţele dezinfectante în maşină şi ştergeţi în mod regulat suprafeţele pline de germeni care vă pun sănătatea în pericol.

Scaunele pentru copii

Scaunele auto pentru copii au de două ori mai mulţi germeni periculoşi decât o toaletă obişnuită, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, scrie cheatsheet.com.

Pentru a verifica inofensivitatea scaunelor auto pentru copii, oamenii de ştiinţă au luat probe de pe 20 de scaune de siguranţă pentru micuţi şi au descoperit o medie de 100 de bacterii şi de ciuperci potenţial periculoase, ascunse pe fiecare centimetru pătrat al scaunului. Însă acestea nu sunt singurele care pot pune sănătatea în pericol, avertizează specialiştii.

Scaunele

Un studiu în care au fost testate mai multe zone ale maşinii pentru a vedea unde există cele mai multe bacterii a relevat că stafilococul auriu meticilino-rezistent se găseşte în doar două locuri: pe scaun şi în maşină. Aşadar, asiguraţi-vă că nu uitaţi să vă curăţaţi regulat scaunele, iar dacă ele sunt din ţesături, cele mai indicate sunt detergenţii pentru tapiţerie şi spray-urile dezinfectante.

Volanul

Nu ar trebui să fie deloc surprinzător, dar toţi germenii lucrurilor cu care mâinile intră în contact ajung pe volan. Viruşii gastro-intestinali se găsesc cel mai frecvent pe volan, notează USA Today.

Schimbătorul de viteză

Viruşii gripali pot supravieţui pe schimbătorul de viteze timp de cel puţin 24 de ore. Aşadar, păstraţi şerveţele dezinfectante în maşină şi ştergeţi în mod regulat schimbătorul de viteze.

Filtrul de aer

Filtrul de aer împiedică polenul şi praful din afară să ajungă în maşină atunci când folosiţi aerul condiţionat. În cazul în care nu-l schimbaţi regulat, acesta poate provoca probleme, în special în cazul persoanelor cu alergii sau astm.

Radioul şi centura de siguranţă

Este indicat să curăţaţi radioul şi centura de siguranţă cât mai des posibil, cea mai indicată soluţie fiind un spray dezinfectant. 

Suporturile de pahare

Studiile arată că bacteriile se dezvoltă mai rapid pe suprafeţele din maşină unde sunt vărsate alimente sau lichide din cauza căldurii. Dacă suportul este detaşabil, atunci îl puteţi băga la maşina de spălat vase.  

Plasele de cumpărături

Plasele reutilizabile pot intra în contact cu bacteria E. coli sau salmonella, după contactul mâinilor cu coşul de cumpărături din magazin. Ajunse în torpedoul maşinii tale, acestea se pot înmulţi rapid. Nu trebuie să întrerupeţi reutilizarea pungilor, dar asiguraţi-vă că le spălaţi des şi nu le păstraţi în maşină.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite