Idei pentru amenajarea unei grădini în balcon: grădinărit pe verticală şi plante la PET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenajarea unei grădini în balcon. FOTO Pinterest
Amenajarea unei grădini în balcon. FOTO Pinterest

Amenajarea unei grădini în balcon. Locuitul la bloc nu trebuie să ne răpească bucuria de a ne relaxa în mijlocul florilor. Cu puţină imaginaţie şi îndemânare putem amenaja adevărate colţişoare de rai în balcon, spaţii perfecte unde ne putem savura cafeaua sau un pahar cu vin.

Grădinile pe verticală reprezintă o soluţie bună şi de efect pentru spaţiile mici, cum ar fi balcoanele apartamentelor de bloc, loc unde puteţi planta flori, dar şi plante aromatice. 

Amenajarea unei grădini în balcon: grădina pe verticală

Pentru realizarea grădinii pe verticală aveţi nevoie de paleţi, pământ pentru flori, un pistol de capsat şi capse (puteţi utiliza şi cleme sau bride), plantele dorite şi o folie din material rezistent la apă de tipul celor folosite la pavaj sau la acoperirea serelor.

Materialul trebuie prins pe spatele paletului, de sus până jos, iar spaţiul dintre lemnele paletului şi material va fi umplut cu pământ. Nu uitaţi să acoperiţi cele două capete ale paletului cu material, altfel pământul o să se scurgă atunci când grădina va fi pusă pe vertical. După toate acesta, nu rămâne decât să plantaţi florile în spaţiile delimitate ale paletului.

gradina

FOTO palletfurnitureplans.com

O altă idee simplă şi economică ar fi să refolosiţi sticlele de plastic rămase de la diverse bături răcoritoare. Acestea pot fi transformate destul de simplu în ghivece dispuse variat în balcon.

image

FOTO casoteca.ro

Amenajarea unei grădini pe balcon: terrarium, simplu şi de efect  

La fel de frumoasă poate fi şi o grădină terrarium în miniatură. Vasele din sticlă potrivite pentru realizarea unei grădini de acest tip prezintă o suprafaţă deschisă generoasă pentru a permite introducerea mai multor plante.

gradina

Puteţi opta pentru un acvariu sau un borcan de dimensiuni mari, în cazul în care nu aveţi posibilitatea să faceţi rost de un vas special pentru terrarium. În interiorul vasului trebuie să puneţi compost şi/sau pietriş, după care introduceţi plantele.

Iată şi alte variante pentru amenajarea unei grădini în balcon:

gradina

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 

image

FOTO Pinterest 


  
 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite