Iată cum previi îmbătrânirea prematură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, consumă cât mai multe cereale, fructe şi legume.
Pentru a preveni îmbătrânirea prematură, consumă cât mai multe cereale, fructe şi legume.

Dacă ridurile şi durerile de spate îţi dau de gândit, nu trebuie să dai vina doar pe înaintarea în vârstă. Îmbătrânirea prematură poate apărea din cauza unui stil de viaţă nesănătos, a fumatului excesiv sau din cauza lipsei de mişcare.

Chiar dacă nu ne place, începem să îmbătrânim încă din tinereţe. Viteza cu care are loc acest proces în tinereţe diferă însă faţă de momentele în care am ajuns la o vârstă înaintată. Iată câteva obiceiuri ce pot duce la încetinirea proceselor de îmbătrânire.


Mănâncă sănătos!

Alimentaţia neadecvată este una din cele mai frecvente cauze ale îmbătrânirii înainte de vreme. O dietă bogată în grăsimi saturate duce la apariţa mai multor boli, la care se adaugă creşterea în greutate, întinderea pielii şi apariţia vergeturilor. Prin urmare, alege un regim alimentar echilibrat, din care să nu lipsească vitaminele şi mineralele necesare organismului. Consumă cât mai multe cereale integrale, fructe şi legume, hidratează-te cu apă şi încearcă să limitezi cantitatea de dulciuri consumată zilnic.

Renunţă la fumat!

Fumatul creşte riscul apariţiei cancerului, scade imunitatea organismului şi face posibil atacul de cord. De asemenea, el accelerează contracţia vaselor de sânge şi reduce fluxul de sânge. Ţigările sărăcesc rezervele de vitamina C, antioxidant care ajută la menţinerea flexibilităţii şi tinereţii pielii. Ca să te laşi de fumat, consultă medicul de familie şi încercă să foloseşti substituenţi cu nicotină.

Fă mişcare!

Un alt factor ce accelerează ritmul îmbătrânirii este sedentarismul. Activităţile fizice relaxează organismul, previn bolile, dezvoltă sociabilitatea şi sporesc longevitatea. Dacă nu poţi să faci un sport, o alternativă eficientă este mersul pe jos. Rezervă-ţi câteva momente din zi în care să faci o plimbare scurtă, în ritm alert. Sportul te ajută să arzi caloriile suplimentare, reduce stresul şi te păzeşte de boala Alzheimer.

Citeşte articolul integral pe clicksănătate.ro.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite