Fumătorii, mai trişti şi mai stresaţi decât nefumătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Pattison, un fumător înrăit
Robert Pattison, un fumător înrăit

Fumătorii care, până în prezent, n-au fost speriaţi de avertizările medicilor şi de legile antitabac, acordă, mai nou, atenţie unui studiu legat de efectele consumului de nicotină asupra sănătăţii emoţionale. Potrivit cercetătorilor, persoanele care fumează sunt mai triste şi mai stresate decât cele care nu fumează.

Rezultatele sondajului comandat de compania Gallup au dezvăluit că persoanele dependente de nicotină au o stare de spirit negativă în comparaţie cu nefumătorii, relatează publicaţia „The Huffington Post“. Mai mult, în cadrul unui index destinat sănătăţii emoţionale, fumătorii au bifat un scor de 72 de puncte, adică cu 9.1 puncte mai puţin decât cei neafectaţi de acest viciu.

Nouă din zece persoane regretă că au început să fumeze, ceea ce înseamnă că acest stil de viaţă, în sine, este o cauză de nefericire“, au explicat cercetătorii în cadrul raportului lor. „Fumătorii au şanse mai mari decât nefumătorii să se simtă trişti, stresaţi şi plini de griji“, au adăugat aceştia.

Concluziile studiului american s-au bazat pe răspunsurile oferite de cei 83.000 de participanţi. În plus, specialiştii au descoperit că, indiferent de categoria socială din care provin şi oricât de mulţi sau de puţini bani ar câştiga, fumătorii se simt mai nefericiţi decât nefumătorii. Astfel, în categoria persoanelor care nu depăşesc suma de 123.000 de lei pe an, dependenţii de nicotină au bifat un scor de 68 de puncte pe scara sănătăţii emoţionale, adică cu 9 puncte mai puţin decât nefumătorii. În ceea ce priveşte nivelul stresului, 50% din respondenţii fumători au declarat că s-au simţit extrem de neliniştiţi în ultima perioadă. În categoria nefumătorilor, doar 37% din subiecţi au avut această problemă.

O situaţie similară a fost remercată şi în cazul persoanelor diagnosticate cu depresie clinică, o problemă cu care se confruntă 26% din fumători.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite