FOTO VIDEO Şi-au dorit un posterior sexy, dar au ajuns să se lupte pentru viaţa lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femei din întreaga lume apelează la intervenţii estetice de mărire a posteriorului pentru a se apropia de formele celebrei actriţe şi cântăreţe Jennifer Lopez FOTO AFP
Femei din întreaga lume apelează la intervenţii estetice de mărire a posteriorului pentru a se apropia de formele celebrei actriţe şi cântăreţe Jennifer Lopez FOTO AFP

„Baba suferă la frumuseţe“, dar anumite intervenţii estetice nu merită asumarea unor riscuri care pot pune în pericol viaţa. O banală intervenţie de mărire a posteriorului s-a transformat într-un coşmar pentru sute de femei din Venezuela

Venezuela se numără printre ţările în care aspectul fizic este extrem de important, nu numai pentru femei, ci şi pentru bărbaţi. Venezuelenii se mândresc cu nenumăratele câştigătoare desemnate în cadrul celor mai populare competiţii de Miss din lume, iar cultul pe care îl au pentru frumuseţe se reflectă şi în cele peste 80.000 de operaţii estetice pe care le fac anual.

În ultimii ani, cabinetele de chirurgie comestică au înregistrat o creştere record de cereri pentru intervenţii de ridicare a posteriorului, o tehnică medicală la care se pare ca au apelat aproape 40.000 de venezueleni. Intervenţia presupune injectarea în zona dorsală a unui gel pe bază de polimeri sintetici, subsstanţă care se răspândeşte în ţesuturi şi modelează formele dorite de paciente.

Astrid de la Rosa este numai una dintre femeile care au apelat la această metodă de înfrumuseţare şi au ajuns să se confrunte cu grave probleme de sănătate.

M-am simţit extraordinar după ce am făcut injecţiile. Aveam un trup perfect. Apoi am început să mă umflu şi totul s-a transformat într-un vis urât. Îmi era jenă să mai merg la plajă sau să fiu văzută de cineva. Eram hidoasă. Aveam un fel de cocoaşă, Nu puteam să merg cum trebuie, să mă aşez sau să merg la toaletă. Viaţa mi-a fost dată complet peste cap, a povestit aceasta.

Operaţia care ucide 

Nu mai puţin de 15 decese s-au înregistrat în ultimii doi ani din cauza acestei intervenţii controversate, relatează news.yahoo.com. „Cunosc părinţi care le-au făcut cadou fiicelor operaţii de mărire a fundului, la aniversarea vârstei de 15 ani, iar acum regretă amarnic“, a declarat  Astrid de la Rosa, care a dechis în 2011 o fundaţie de ajutorare a celor care se confruntă cu probleme din cauza operaţiilor pe bază de polimeri sintetici. 

Intervenţiile estetice care folosesc susbstanţa pe bază de polimeri sintetici au fost interzise de autorităţile din Venezuela, dar unii medici continuă să folosească această tehnică. Inclusiv bărbaţii apelează la această intervenţie pentru a-şi mări pectoralii.

operatie estetica fese FOTO reuters

Foto dreapta: înainte de operaţie (Sursă: Reuters)

Un fost instructor de fitness, Omar Guerrero, în vârstă de 35 de ani, şi-a dorit muşchi mai bine definiţi şi a ajuns o legumă. Substanţa injectată a migrat spre muşchii intercostali şi i-a limitat spaţiul din cutia toracică. Are probleme grave de respiraţie şi ultimii doi ani de zile i-a petrecut mai mult în pat. „Nu mai pot să fac sport. Sunt un mort viu“, descrie acesta situaţia în care a ajuns din cauza vanităţii. 

Ironic, în timp ce injectarea gelului costă 800 de dolari, intervenţia de îndepărtare a resturilor de substanţă din ţesuturi ajunge la 6.000 de dolari, nu garantează recuperarea şi încă nu a fost aprobată de Societatea Medicilor Esteticieni din Venezuela.

operatie estetica fese FOTO reuters

Foto dreapta: după operaţie (Sursă: Reuters)

Tratamentul cu steroizi este o altă modalitate prin care se încearcă rezolvarea problemelor produse de această substanţă, dar nici astfel nu se poate îndepărta întreaga cantitate de silicon din corp.

image

O firmă din Marea Britanie oferă o alternativă inofensivă femeilor care vor să se laude cu un posterior asemănător cu al celebrei Jennifer Lopez. Magazinul online asda.com a scos pe piaţă o pereche de pantaloni cu bureţi, accesoriu care îmbunătăţeşte aspectul celor care îl poartă pe sub haine.


Jennifer Lopez FOTO AFP

Jennifer Lopez FOTO AFP


Jennifer Lopez FOTO AFP

Jennifer Lopez FOTO AFP
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite