FOTO VIDEO Ritualuri violente. Femei bătute cu bâte şi ramuri cu spini pentru a-şi demonstra iubirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile din tribul Hamar îndură bătaia fără să scoată un sunet FOTO: Captura YouTube
Femeile din tribul Hamar îndură bătaia fără să scoată un sunet FOTO: Captura YouTube

Un fotograf francez a surprins ceremoniile impresionante dintr-un trib din Etiopia, în cadrul cărora femeile sunt bătute cu bâte şi rănite cu ghimpi ori de câte ori decid bărbaţii din comunitate.

Rezistenţa femeilor în faţa violenţei este şi o modalitate prin care acestea le arată fiilor şi soţilor cât de mult îi apreciază şi ţin la ei. În fotografiile realizate de francezul Eric Lafforgue se pot vedea cicatrici groase, roşii şi negre, transformate în adevărate modele pe spatele femeilor din tribul Hamar.

Conduse de un grup de bărbaţi denumit "Maza", bătăile rituale nu se opresc până când pe spatele femeilor nu se ivesc dâre de sânge. 

Ţipetele nu sunt permise de bărbaţii care mânuiesc bâtele, iar femeile nu încearcă să le iasă de sub cuvânt şi nici măcar să fugă. În schimb, îi imploră să le lovească din nou şi din nou până când sângele ajunge să se scurgă pe pământ.

image

FOTO Daily Mail / Eric Lafforgue 

"Cu cât mai abundente şi extinse sunt cicatricile iniţiatei, cu atât mai adâncă este ataşamentul fetei faţă de băiatul care urmează să devină bărbat. Pe deplin dedicate fiilor lor, mamele sunt biciuite până la sânge, ca să îşi demonstreze curajul şi să îşi însoţească fiii în timpul testului", a povestit fotograful. 

image

FOTO Daily Mail/Eric Lafforgue 

Fotograful a călătorit spre Etiopia după ce a văzut fotografii cu tribul Hamar într-o carte veche şi speră că imaginile sale vor constitui o dovadă a unei culturi ameninţată cu dispariţia de timpurile moderne.

Ritualul prin care femeile din tribul Hamar dovedesc cât de mult îşi apreciază soţii şi fiii

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite