FOTO Povestea unuia dintre cei mai bătrâni Moşi Crăciun din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 51 de ani, Ray Hulse îmbracă celebrul costum roşu, îşi aşază tacticos ochelarii pe nas şi împarte cadouri prichindeilor care-l pândesc an de an lângă bradul din casa părintească.

Ajuns la 69 de ani, cel mai bătrân Moş Crăciun din Marea Britanie aduce în fiecare noapte de Ajun, de peste o jumătate de secol, jucării micuţilor care au fost cuminţi. 

Cu fesul pe cap şi obrajii îmbujoraţi, Hulse soseşte cu sania şi sacul plin de surprize în spate, făcându-i pe copiii nevoiaşi din Marea Britanie să spere şi să zâmbească din nou. Tradiţionalul „Ho Ho Ho“ rămâne replica sa preferată.

În 1962, când a împlinit 18 ani şi a devenit cercetaş, bărbatul a îmbrăcat pentru prima oară costumul roşu-alb, cu gândul să recreeze povestea lui Moş Crăciun, sosit din Laponia pe o sanie trasă de reni. 

De atunci, mii de prichindei s-au aşezat pe genuchii săi şi-au fredonat tradiţionalele colinde, aşteptându-şi cu nerăbdare darul, relatează „Daily Mail“.

image

Fost tâmplar de meserie, Ray Hulse şi-a cumpărat o sanie, a înmatriculat-o şi şi-a transformat propriul garaj, din regiunea Shropshire, într-o grotă, pe care a botezat-o casa Moşului. 

„Am început într-un garaj, apoi am construit atelierul Moşului în coliba mea de cercetaş, iar lucrurile au evoluat treptat. La început, am fost nevoit să împrumutat un costum“, îşi aminteşte Hulse, care astăzi are o ţinută croită la comandă.

image

„Reuşeam să cumpăr cadouri din donaţiile primite. Până astăzi cred că am strâns aproape 59.800 de euro“, a povestit Moşul jurnaliştilor, amintind că are de gând să aducă daruri din Laponia până împlineşte 100 de ani.

image

Cei 51 de ani petrecuţi în ipostaza Moşului l-au făcut pe Ray să preţuiască şi mai mult spiritul Sărbătorilor de iarnă. 

„Când îi întreb pe micuţi ce-şi doresc să primească de Crăciun, încerc să-i implic şi pe părinţi. Uneori, glumesc cu prichindeii şi le spun că au fost obraznici anul trecut, pentru că părinţii lor au aprins şemineul, iar eu m-am ars încercând să le aduc daruri. Alteori, le spun că am coborât pe coş şi m-am murdărit de funingine“, explică Ray Hulse.

Citeşte şi:

Cum îţi iei cel mai bun brăduţ de Crăciun 

Ce semnificaţie mai are bradul de Crăciun pentru generaţia tânără 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite