FOTO La război în sânii goi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrele grupului de protest FEMEN fac senzaţie ori de câte ori îşi strigă nemulţumirile cu pieptul dezgolit. FOTO Reuters
Membrele grupului de protest FEMEN fac senzaţie ori de câte ori îşi strigă nemulţumirile cu pieptul dezgolit. FOTO Reuters

Activiştii zilelor noastre au înţeles că trebuie să şocheze dacă vor ca mesajul lor să fie auzit. Grupul FEMEN, din Ucraina, sau PETA sunt cunoscute în toată lumea pentru manifestaţiile cu sânii la vedere.

Protestele topless au meritul că atrag atenţia presei internaţionale asupra unor cauze cât se poate de serioase, de cele mai multe ori, care altfel ar trece neobservate. 

Fenomenul activismului fără haine s-a conturat încă din 1914, a luat amploare în anii ´60 şi a revenit în forţă în anii ´90, moda fiind îmbrăţişată nu numai de anonimi, ci şi de persoane publice, cum se întâmplă în campaniile derulate de ani de zile de PETA, asociaţie care luptă pentru respectarea drepturilor animalelor. 

Pamela Anderson şi Naomi Campbell se numără printre vedetele care şi-au arătat dezaprobarea faţă de uciderea sau maltratarea animalelor pozând topless sau nud. 

sani

Activiste PETA FOTO Afp 

La rândul lor, membrele grupului de protest FEMEN, asociaţie feministă născută în Ucraina, în 2008, fac senzaţie ori de câte ori îşi strigă nemulţumirile cu pieptul dezgolit, indiferent dacă tema este legată de religie, exploatare sexuală, război sau alte subiecte sociale fierbinţi.

Lege impusă cu sânii goi

Şi feministele din SUA sunt veterane ale protestelor topless, mai ales că o lege din 1992 le dă voie să umble la bustul gol în public, drept pe care îl reamintesc în cadrul a numeroase acţiuni de stradă.

sani

Topless prin New York FOTO Reuters

Fiica actorului Bruce Willis, Scout, a profitat la rândul ei de această lege şi a ieşit săptămâna trecută să se plimbe cu sânii goi pe străzile din New York, supărată că i-a fost ştearsă o fotografie de pe contul de Instagram doar pentru că purta un tricou imprimat cu două domnişoare topless.

sani

Scout Willis, plimbare în sânii goi FOTO Instagram 

O altă „scenă“ pentru protestele fără bluză sau sutien este şi Plaja Ipanema din Rio de Janeiro, Brazilia.

sani

La bustul bol pe Plaja Ipanema FOTO Reuters

Localnicele speră ca astfel să convingă autorităţile să renunţe la o lege din 1940 prin care femeilor le este interzis să-şi etaleze sânii în public, inclusiv atunci când vor să se bronzeze uniform.


 

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite