Efectul egalităţii dintre sexe: cavalerismul, pe cale de dispariţie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De teamă să nu le plictisească sau să le jignească pe reprezentantele sexului frumos, bărbaţii evită în ziua de azi să mai facă pe gentlemanii şi le deschidă uşa sau să le ajute cu bagajele

Rezultatele unui studiu comandat de compania de asigurări AXA arată că numai unul din şapte bărbaţi mai este dispus să facă pe cavalerul cu doamnele şi să le ofere acestora un loc în mijloacele de transport. Teama de penibil sau de a nu fi suspectaţi de avansuri sexuale îi face pe mulţi să-şi lase bunele maniere acasă şi să adopte o atitudine indiferentă atunci când o femeie se luptă cu plasele de mâncare, relatează „Daily Mail“.

Mai exact, trei sferturi din subiecţii de sex masculin implicaţi în cercetare au recunoscut că nu se obosesc să le dea doamnelor o mână de ajutor cu transportul unei genţi sau al unei valize de dimensiuni mari. Şi doar unul din cinci mai trage scaunul iubitei atunci când ies la restaurant.

Contrar credinţei bărbăteşti, cele mai multe femei apreciază dovezile de amabilitate, excesul de curtoazie fiiind dorit de 75% din ele. Pe de altă parte, 3 din 5 bărbaţi bărbaţi se simt flataţi când io femeie le deschide uşa, dar se simt jenaţi dacă li oferă locul în mijloacele de transport.

„Există o discrepanţă majoră între ceea ce femeile consideră act de curtoazie şi modul în care bărbaţii cred că ele vor să fie tratate. Concluziile raportului arată că gesturile simbolice înseamnă mult pentru doamne, însă barbaţii sunt derutaţi de principiul egalităţii dintre sexe“, afirmă Chris Jones, managerul companiei AXA. „Bărbaţii sunt consideraţi sexul puternic şi este normal ca ei să dea o mână de ajutor femeilor“, argumentează Chris Jones.

Citeşte şi:

Cine plăteşte la prima întâlnire?

Mai amabil, mai uşor de rănit 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite