Cum îi faci pe cei din jur să te placă: tehnicile dezvăluite de un agent FBI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu peste 27 de ani de experienţă în departamentul de analiză comportamentală, un fost agent FBI vorbeşte despre cele mai importante tehnici care pot fi folosite pentru a stabili conexiuni puternice cu cei din jur.

Fie că este prima zi la locul de muncă, o simplă discuţie sau o întâlnire importantă, prima impresie este unul dintre cei mai importaţi factori ai conexiunii dintre două persoane, scrie indy100.com. 

Robin Dreeke, fost şef al programului de analiză comportamentală din cadrul FBI şi autorul cărţii „Nu este totul despre mine: Top zece tehnici pentru a construi o conexiune rapidă cu oricine“, a dezvăluit pentru publicaţia „The Time“ câteva tehnici cheie care ar trebui folosite de cei care vor să se facă plăcuţi de cei din jur:

Înţelegeţi gândurile şi opiniile interlocutorului fără a le judeca

Trăim într-o epocă în care aproape toată lumea tinde să-i judece pe cei din jur. Dreeke consideră că primul pas care ar trebui făcut atunci când se doreşte stabilirea unei conexiuni puternice este eliminarea acestei predispoziţii. Nu înseamnă că trebuie să fii de acord cu toate opiniile interlocutorului. Validarea se rezumă la înţelegerea nevoilor, dorinţelor, visurilor şi aspiraţiilor celor din jur. Astfel transmiţi încredere şi siguranţă.

Detaşaţi-vă de propriul ego

Oamenii adoră să arate cât de multe cunosc despre un anumit subiect. Este important de înţeles că egou-ul este un ucigaş al conexiunii, făcându-te să fii perceput drept un om arogant şi conflictual. Detaşarea de ego te ajută să nu mai simţi mereu nevoia de a îi corecta pe cei din jur.

Fiţi buni ascultători

Ascultarea este o modalitate perfectă de a înţelege gândurile interlocutorului. Nu vă gândiţi la ce să spuneţi în continuare. Fiţi răbdători. Curiozitatea transmite interes, dar poate fi câştigată doar prin ascultare.

Adresaţi cele mai provocatoare întrebări

Întrebările provocatoare pot stârni răspunsuri inspirate, de multe ori oamenii ajungând să dezvăluie cele mai mari dorinţe şi pasiuni. Nu este întotdeauna uşor, dar Robin crede că este o metodă importantă în arta stabilirii conexiunilor interpersonale.

Ajutaţi interlocutorul să se simtă în largul lui

Pentru a ajunge la inima cuiva, încercaţi să îi oferiţi încredere. Unul din cele mai importante lucruri este să reuşiţi să-l faceţi pe interlocutor să se simtă în largul lui, apoi lucrurile vor evolua de la sine. Aţi putea încerca o glumă, dacă este contextul favorabil, pentru a începe o discuţie într-un cadru relaxat.

Utilizaţi un limbaj corect al corpului

Indiferent ce încercaţi să transmiteţi prin cuvinte, efortul de a stabili o conexiune cu cineva v-ar putea fi sabotat de limbajul propriului corp. Robin atenţionează cu privire la cinci aspecte:

  • Zâmbetul este o modalitate foarte bună de a transmite încredere.
  • Menţineţi contactul vizual.
  • Nu intraţi în defensivă.
  • Nu încrucişaţi mâinile sau picioarele.
  • Nu staţi încruntaţi.
Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite