Cum arată cel mai luxos restaurant McDonald's din lume: are candelabre de cristal şi vitralii din 1930 FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai luxos restaurant McDonald's se află în Porto
Cel mai luxos restaurant McDonald's se află în Porto

Deschis în 1995, restaurantul McDonalds din Porto, un oraş de coastă vechi din nord-vestul Portugaliei, este cunoscut sub denumirea de „Imperialul lui McDonald“

Nu de mult se vorbea despre închiderea unuia dintre cele mai populare restaurante McDonalds din Bucureşti, cel din pasajul staţiei de metrou Unirii. Atunci, reprezentanţii din România au clarificat că decizia de închidere a restaurantului nu le aparţine, cauza fiind expirarea contractului cu Metrorex. Cu această ocazie, a dispărut unul din cele  36.899 de restaurant ale lanţului.

Dacă v-aţi întrebat vreodată care este cel mai frumos restaurant McDonalds din lume, trebuie să ştiţi că acesta se află în Porto, un oraş de coastă vechi din nord-vestul Portugaliei, cunoscut pentru centrul istoric superb al oraşului medieval, scrie businessinsider.com

Deschis în 1995, restaurantul McDonalds de aici este situat într-un spaţiu renovat, anterior ocupat de Cafe Imperial, o faimoasă cafenea deschisă în anii 1930. McDonald's a păstrat majoritatea detaliilor arhitecturale când a preluat clădirea, devenind acum restaurantul pe care localnicii îl numesc Imperialul lui McDonald.

image

Fiind situat într-un oraş turistic, restaurantul din Piaţa Liberdade, pe care-l găsiţi chiar în centrul oraşului, este aproape mereu plin.

Primul lucru pe care îl observaţi când vă apropiaţi de McDonald's este vulturul gigant de bronz al sculptorului portughez Henrique Moreira, rămas de pe vremea Cafe Imperial.

 Când s-a deschis, în 1936, intrarea avea o uşă rotativă, însă aceasta a dispărut de mult.

image

Încă de la intrarea în restaurant se poate observa stilul Art Deco: frieze ornate de-a lungul tavanului, candelabre de cristal şi o superb fereastră masivă din vitralii care se află chiar în spatele tejghelei.

image

Fiind rămase din timpul Cafe Imperial, vitraliile prezintă imagini legate de procesul de prelucrare al cafelei, de la cultivare şi până la savurare.

image

Vitraliile au fost realizate de artistul portughez Ricardo Leone.

Candelabrele de cristal sunt unul din detaliile ce dau un contrast puternic cu ceea ce te aştepţi să găseşti de obicei într-un restaurant McDonald's.

image

Dacă vă faceţi timp pentru a examina preţii, veţi descopri diferite frize ce reprezintă dansuri străvechi.

image

Restaurantul McDonald's păstrează stilul antic al clădirii, ănsă ţine pasul cu noua tehnologie. Comenzile se fac de pe panouri electronice.

Foto BusinessInsider

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite