VIDEO „The Grandmaster“, al lui Wong Kar-wai, deschide ediţia aniversară a festivalului „Anonimul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lungmetrajul „The Grandmaster“ a necesitat aproape un deceniu de pregătiri şi trei ani efectivi de producţie FOTO www.cinemagia.ro
Lungmetrajul „The Grandmaster“ a necesitat aproape un deceniu de pregătiri şi trei ani efectivi de producţie FOTO www.cinemagia.ro

Lungmetrajul „The Grandmaster“, regizat de Wong Kar-wai, va deschide ediţia a X-a a Festivalului de Film „Anonimul“, care se va desfăşura în perioada 9-18 august, la Sfântul Gheorghe, În Delta Dunării.

„The Grandmaster“ a fost proiectat în deschiderea Festivalului de Film de la Berlin 2013 şi va fi prezentat în avanpremieră la „Anonimul“, iar premiera o va avea în cinematografele din România, în data de 13 septembrie.

În China anilor 1930, filmul urmăreşte viaţa legendarului Ip Man, mentorul lui Bruce Lee şi maestru al şcolii Wing Chun Kung Fu.

În film îi veţi putea vedea pe Tony Leung – recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor la Cannes, în 2000, pentru rolul din „In the Mood for Love“ – şi pe Ziyi Zhang – nominalizată la Globurile de Aur pentru rolul din „Memoirs of a Geisha“ şi de trei ori nominalizată la premiile BAFTA.

O parte din coloana sonoră a acestui film este semnată de compozitorul Shigeru Umebayashi, cel care a realizat tema principală din lungmetrajul „In the Mood for Love“ şi care a devenit faimoasă într-un timp foarte scurt.

Wong Kar-wai, regizor nominalizat la BAFTA, este cunoscut pentru titluri precum „Chungking Express“(1994), „Happy Together“ – pentru care a fost recompensat cu premiul pentru regie la Cannes, 1997 -, „In the Mood for Love“ – premiul César pentru cel mai bun film străin în 2001 -, „2046“ (2004) şi debutul său în limba engleză „My Blueberry Nights“ (2007). Wong semnează şi regia pentru segmentul „The Hand“ din acdrul proiectului colectiv „Eros“, împreună cu Michelangelo Antonini şi Steven Soderbergh, precum şi pentru scurtmetrajul „I traveled 9000 km to give it to you“, din cadrul proiectului „Chacun son cinema“.

Ediţia aniversară a festivalului „Anonimul“ se va desfăşura în două locaţii învecinate, din Sfântul Gheorghe: în timpul zilei filmele sunt proiectate în sălile Compelxului Cinema din Green Village, iar în timpul nopţii, începând cu ora 22:00, filmele se proiecteză în aer liber pe un ecran uriaş.

Ediţia a X-a a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul“ este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Consiliului Judeţean Tulcea, Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române - coproducător.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite