VIDEO Scandal princiar în jurul filmului despre Grace Kelly, care va deschide Festivalul de la Cannes

0
0
Nicole Kidman şi Tim Roth, în filmul „Grace of Monaco“
Nicole Kidman şi Tim Roth, în filmul „Grace of Monaco“

Prinţul Albert al II-lea de Monaco şi cele două surori ale sale, prinţesele Caroline şi Stéphanie, au criticat filmul „Grace of Monaco“, un lungmetraj despre mama lor, Grace Kelly, afirmând despre pelicula care va deschide Festivalul de la Cannes că este „o farsă“.

Prinţul Albert, suveranul principatului Monaco, şi cele două surori ale sale au afirmat recent că filmul „Grace of Monaco“, care va fi proiectat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de la Cannes, pe 14 mai, este bazat pe „referinţe istorice eronate şi îndoielnice“. Reacţia lor a fost în urma vizionarii trailerului (pe care-l puteţi vedea mai jos): „Trailerul pare o farsă şi confirmă natura complet fictivă a acestui film. Familia princiară nu doreşte să fie asociată în niciun fel cu acest film care nu reflectă realitatea şi regretă că istoria sa a fost folosită incorect, în scopuri pur comerciale", a afirmat familia princiară, într-o declaraţie de presă. În declaraţia de presă se mai spune că regizorul filmului „Grace of Monaco", Olivier Dahan, a refuzat să ţină cont de observaţiile venite din partea Palatului regal, ceea ce „pune sub semnul întrebării întregul scenariu şi personajele din film".

Pe de altă parte, Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, a apărat dreptul la „licenţă poetică" pe care îl promovează „acest eveniment cinematografic". „Cannes apără dreptul la licenţă poetică. Acest lungmetraj nu este un film biografic în sensul strict al termenului, de la viaţă către moarte, ci expresia dreptului oricărui artist la licenţă poetică", a declarat Thierry Frémaux.

Filmul suprinde viaţa lui Grace Kelly (interpretată de actriţa Nicole Kidman), devenită prinţesă de Monaco, după şase ani de la nunta care a transformat-o dintr-o regină a Hollywood-ului în membra uneia dintre cele mai iubite familii regale ale Europei. Povestea din lungmetrajul lui Olivier Dahan acoperă doi ani din mariajul lui Grace de Monaco cu prinţul Rainier (Tim Roth), explorând atât relaţia din spatele uşilor închise, cât şi imaginea publică a celor doi.

Filmul „Grace of Monaco“ urma să fie lansat în cinematografe în luna noiembrie, însă a fost selectat pentru a fi proiectat în premieră în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, pe 14 mai, în afara competiţiei oficiale.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite