VIDEO Mai multe vedete la castingul organizat pentru musicalul "My Fair Lady", regizat de Răzvan Ioan Dincă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interes deosebit pentru musicalul "My Fair Lady", pe care regizorul Răzvan Ioan Dincă urmează să-l monteze şi să-l prezinte în curând. Mai multe vedete au participat la castingul pe care acesta l-a organizat. Adevărul vă prezintă în exclusivitate aspecte de la probele pe care interpreţii le-au dat în faţa unei comisii din care a făcut parte şi dirijorul Daniel Jinga.

Chiar dacă aceasta a fost a doua etapă a unui casting la care s-au înscris câteva sute de artişti, emoţiile au fost la fel de mari, iar exigenţele pe măsură. Iar dacă într-o primă fază la probe au venit actori şi solişti cu experienţă la toate nivelurile, de data aceasta printre cei care s-au prezentat în faţa regizorului Răzvan Ioan Dincă s-au numărat soprana Irina Baianţ, care a participat de curând la finala naţională a Eurovisionului, actorii George Piştereanu şi Ionuţ Kivu, cântăreaţa Ana Maria Georgescu, cea care în urmă cu mai bine de 15 ani cucerea publicul cu piesa "Ochii tăi", dar şi mai mulţi finalişti şi semifinalişti ai unor concursuri precum X Factor sau Vocea României.

De data aceasta, participanţii au avut de interpretat momente din spectacolul "My Fair Lady", iar unii dintre ei au lucrat şi câteva mişcări alături de coregrafa Violeta Dincă. De asemenea, pentru anumite roluri interpreţii au fost solicitaţi să spună o bucată de text, dar şi să cânte cu un pianist corepetitor bucăţi muzicale din viitoarea montare. Iar dirijorul Daniel Jinga a fost permanent atent, corectându-i pe cei care, mai mult sau mai puţin emoţionaţi, au mai falsat sau, dimpotrivă, au încercat să impresioneze cu diverse interpretări uşor exagerate, corectate din mers de regizor. Cu multă răbdare, acesta le-a explicat tuturor celor care au trecut în faza a doua a castingului cam ce îşi doreşte de la fiecare rol în parte, încercând mai multe abordări.

Câştigător a numeroase premii precum Theatre World Awards, Tony Awards, Drama Desk Awards şi Laurence Olivier Awards şi considerat de criticii din întreaga lume drept ,,musicalul perfect”, spectacolul "My Fair Lady", care poartă semnătura regizorului Răzvan Ioan Dincă va fi realizat pe noua scenă a sălii Epika, de la Grand Cinema&More, cu ocazia celebrării a 60 de ani de la premiera mondială de pe Broadway.

image

Soprana Irina Baianţ, o candidată serioasă pentru rolul principal

Construit ca un spectacol de anvergură, gândit atât pentru suflet, cât şi pentru minte deopotrivă , noua producţie prezintă dintr-o altă perspectivă o poveste extrem de cunoscută şi mereu actuală.

Soprana Irina Baianţ, la castingul pentru "My Fair Lady"

Echipa de creaţie este compusă din regizorul Răzvan Ioan Dincă, dirijorul Daniel Jinga, scenograful american Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregraful Violeta Dincă şi lighting designerul Daniel Klinger. Traducerea şi adaptarea libretului este realizată de Ernest Fazekas.

image

Actorul George Piştereanu

Răzvan Ioan Dincă este recunoscut pentru spectacolele realizate ca şi regizor, dar şi ca promotor al musicalului în România, la iniţiativa sa jucându-se la Bucureşti în premieră naţională musicaluri precum ,,Godspell” de Stephen Schwartz, ,,Romeo şi Julieta” de Gérard Presgurvic sau ,,Rebecca” de  Sylvester Levay. A regizat mai multe spectacole de teatru dramatic, operă, operetă şi musical, printre acestea numărându-se ,,A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare, ,,O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale, „Capul de răţoi” de George Ciprian, spectacolele de opereta ,, Voievodul Ţiganilor” şi „Liliacul" de Johann Strauss-fiul,  spectacolul-colaj „Paris, mon amour" şi multe altele.

image

Irina Baianţ şi Ernest Fazekas

Perioada de repetiţii este 15 martie – 25 mai, iar primele reprezentaţii ale spectacolului ,,My Fair Lady” vor avea loc în 26, 27, 28 şi 29 mai.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite