VIDEO Fidel Castro "respiră" şi tremură într-o expoziţie inedită, deschisă la un târg de artă contemporană în Hong Kong

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitatorii expoziţiei l-au pozat pe "Fidel Castro"
Vizitatorii expoziţiei l-au pozat pe "Fidel Castro"

Târgul de artă contemporană de la Hong Kong, Art Basel, care este deschis până pe 25 martie, găzduieşte o expoziţie mai puţin obişnuită, în care publicul poate întâlni replici fidele ale unor celebri dictatori din istorie, unele expuse în sicrie de sticlă, altele încă "vii".

Este şi cazul lui Fidel Castro, fostul preşedinte cubanez, care apare în expoziţia vernisată în cadrul târgului "respirând" şi tremurând întins pe un pat. În apropierea sa, la fel de inerţi se regăsesc Mao Zedong, Vladimir Ilici Lenin, Kim Ir-Sen şi Ho Chi Minh, foşti conducători reproduşi, de asemenea, până în cele mai mici detalii.

Lucrarea care îl reprezintă pe "El Lider Maximo", care a decedat în noiembrie 2016 la vârsta de 90 de ani a fost realizată de artistul chinez Shen Shaomin, care a spus că a fost concepută ca răspuns la criza financiară din 2008.  Ea a fost comandată pentru festivalul de artă contemporană Biennale Sydney în 2010, când Castro trăia, ca o întâlnire imaginară cu fostul dictator pentru a-l parodia la reuniunea ţărilor din grupul G8.

Publicul care a vizitat inedita expoziţie a fost extrem de surprins să îl vadă pe Castro "respirând" şi chiar mişcându-şi uşor mâinile. Cei mai mulţi au vrut să se asigure că lucrurile stau exact aşa şi au testat "respiraţia" lui Fidel.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite