VIDEO Cele zece filme din competiţia Festivalului de Film „Comedy Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Gandolfini şi Julia Louis-Dreyfus în „Enough Said“, filmul care va deschide competiţia de lungmetraje de la „Comedy Cluj“ FOTO blacksheepreviews.com
James Gandolfini şi Julia Louis-Dreyfus în „Enough Said“, filmul care va deschide competiţia de lungmetraje de la „Comedy Cluj“ FOTO blacksheepreviews.com

În cadrul competiţiei de lungmetraj a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj“, zece filme din ţări precum Marea Britanie, Olanda, Finlanda, Germania, Italia, Franţa şi India vor intra în cursa pentru trofeele celei de-a cincea ediţii a festivalului.

Producţia care va deschide competiţia aparţine regizoarei americane Nicole Holofcener. „Am spus destul“ („Enough Said“)  este o comedie romantică incisivă „care explorează cu umor bătaia de cap care de multe ori vine odată cu implicarea într-o nouă relaţie“.

   

Marea Britanie va fi reprezentată de „Cântec pentru Marion“, în regia lui Paul Andrew Williams, o producţie comedy-drama ce analizează singurătatea şi alinarea ei, dragostea fără vârstă, dar şi relaţiile complicate dintre părinţi şi copii, şi de „Quartet“, film de debut în regie al actorului Dustin Hoffman. Comedia pune în scenă viaţa unei case pentru muzicieni retraşi din activitate şi conflictele care apar într-o astfel de comunitate odată cu revenirea unui personaj contestat.

Câştigătorul marelui premiu al juriului pentru regie la Festivalul de la Cannes în 2012, italianul Matteo Garrone, completează lista filmelor din competiţie cu producţia care i-a adus premiul: „Reality“. Având în vizor viaţa unui pescar din Napoli care se pierde în iluzia show-ului de televiziune Big Brother, producţia analizează subtil efectele reality show-urilor asupra percepţiei realităţii şi a mentalităţii oamenilor.

 

„Road North“. regizat de Mika Kaurismäki, reprezintă Finlanda în competiţia de lungmetraj. Road movie-ul prezintă povestea reîntâlnirii dintre tată şi fiu după o absenţă de 35 de ani şi călătoria lor spre nord.

Germanul Oliver Ziegenbalg va prezenta „Russendisko“, un film despre problemele imigranţilor evrei din Rusia.

După ce a câştigat, în acest an, premiul publicului atât la festivalul de la Moscova, cât şi la Rotterdam, „Matterhorn“ vine la Cluj pentru a prezenta clujenilor trăsăturile cinematografiei şi ale umorului olandez

Regizorul Diederik Ebbinge spune povestea unui bătrân singuratic, Fred (Ton Kas), care îşi trăieşte viaţa sub o serie de tabieturi fixe şi o credinţă puternică în Dumnezeu, dar a cărui ordine îi este dată peste cap odată cu întâlnirea unui vagabond cu un talent deosebit.

Lungmetrajul de debut al regizoarei şi scenaristei Gauri Shinde, „English Vinglish“, un film foarte apreciat de publicul din India, dar şi din restul ţărilor în care a fost prezentat, va fi şi el prezent la festival. Comedia pune în prim plan problemele sociale care apar pentru că Shashi nu ştie limba engleză, dar şi aventurile prin care trece în încercarea de a o învăţa tocmai în Statele Unite ale Americii.

Franţa este reprezentată în acest an în competiţie de două producţii: „Paulette“ şi „Populaire“, în regia lui Jérôme Enrico.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film „Comedy Cluj“ se va desfaşura în perioada 11-20 octombrie la Cluj-Napoca şi va cuprinde peste 120 de filme din 35 de ţări.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite