VIDEO CNN şi NBC au renunţat la proiectele lor de filme despre Hillary Clinton. Regizor: „Niciun partid politic nu voia ca filmul să se facă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republicanii
au afirmat că filmele ar face campanie pentru Hillary Clinton, care
ar putea să îşi depună candidatura pentru Casa Albă în 2016
FOTO Reuters
Republicanii au afirmat că filmele ar face campanie pentru Hillary Clinton, care ar putea să îşi depună candidatura pentru Casa Albă în 2016 FOTO Reuters

Televiziunile americane CNN şi NBC au renunţat la proiectele lor de filme despre fosta primă doamnă a Statelor Unite şi fost Secretar de Stat, Hillary Clinton, care este considerată un posibil candidat la alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Regizorul Charles Ferguson, care lucra la un documentar pentru CNN, a anunţat luni pe blogul publicaţiei Huffington Post că presiunile aleşilor democraţi şi republicani au fost prea puternice.

„Atunci când am contactat o serie de oameni pentru a-i intervieva, nimeni, dar absolut nimeni, nu a fost interesat să mă ajute să fac acest film“, a explicat el.

„Niciun democrat, niciun republican - şi cu siguranţă nimeni care lucrează cu familia Clinton - nu doreşte să aibă acces la familia Clinton, sau visează la o poziţie în administraţia Hillary Clinton (...). După ce am contactat mai mult de 100 de persoane, două dintre ele, care nu aveau nicio legătură cu doamna Clinton, au fost de acord să le intervievez cu chipul descoperit, dar eu bănuiesc că ar putea să se dezică de ce au spus“, a scris Charles Ferguson.

Charles Ferguson spune că începuse să facă un film „ambiţios, controversat şi foarte vizibil“, care să fie independent şi echitabil, despre fosta conducătoare a diplomaţiei americane.

După părerea sa, Hillary Clinton nu a cooperat la acest proiect şi anumiţi democraţi erau îngrijoraţi că ar putea fi vorba despre un film promoţional. Republicanii au afirmat că filmul ar face campanie pentru Hillary Clinton, care ar putea să îşi depună candidatura pentru Casa Albă în 2016.

„Niciun partid politic nu voia ca filmul să se facă“, a declarat, în concluzie, Charles Ferguson.

„După o dureroasă perioadă de gândire, am decis că nu puteam să regizez un film de care să fiu mândru. Acesta este motivul pentru care am renunţat la proiect, nu din cauza presiunilor de la CNN, ci dimpotrivă“, a adăugat cineastul.

„Este o victorie pentru familia Clinton şi pentru partide, care au devenit în zilele noastre maşini de făcut bani. Dar nu cred că este o victorie pentru mass-media sau pentru poporul american“, a mai spus el.

Charles Ferguson este cunoscut pentru documentarul său din 2010 „Inside Job“, o privire critică asupra operaţiunilor de pe Wall Street care au generat criza financiară din 2008. Acest film a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar în 2011. Un alt documentar produs şi regizat anterior de Charles Ferguson, intitulat „No End in Sight: The American Occupation of Iraq“, a câştigat multe trofee în circuitul festivalier internaţional.

La scurt timp după declaraţiile făcute de Charles Ferguson, NBC a anunţat, la rândul său, că renunţă la miniseria despre Hillary Clinton pe care o avea în pregătire. În această miniserie TV, rolul fostei prime doamne a Americii urma să fie interpretat de actriţa Diane Lane.

„După ce am trecut în revistă şi am stabilit priorităţi printre filmele şi miniseriile noastre în pregătire, am decis să renunţăm la miniseria despre Hillary Clinton“, au anunţat reprezentanţii NBC într-un comunicat de presă, fără să ofere alte precizări.

Totuşi, un proiect a rămas încă în dezvoltare: acela al unei biografii despre anii de tinereţe ai fostei prime doamne. Intitulat „Rodham“, numele de fată al doamnei Clinton, acest film ar trebui să fie regizat de cineastul James Ponsoldt, autorul filmului independent „The Spectacular Now“.

La începutul anului, aleşii republicani au ameninţat că vor împiedica televiziunile să difuzeze dezbaterile de la alegerile primare americane, dacă vor difuza documentare despre Hillary Clinton.

Hillary Clinton nu a spus niciodată că va candida în 2016, dar reacţia republicanilor, cu mai bine de trei ani înainte de alegerile prezidenţiale din ţara lor, arată nervozitatea Partidului Conservator faţă de o eventuală candidatură a lui Hillary Clinton, care a pierdut la mustaţă în faţa lui Barack Obama, în 2008, dreptul de a candida la prezidenţiale din partea democraţilor.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite