Trei dive la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La finalul turneului pe care l-au avut în România, mezzosoprana Ruxandra Donose şi sopranele Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor susţine mâine un concert la Sala Radio din Capitală.

Cele trei interprete de operă, care se bucură de mare succes în străinătate, s-au întors în România pentru un turneu, la invitaţia pianistului Horia Mihail. Turneul, susţinut de Radio România, a început pe 17 decembrie la Iaşi, au urmat concertele de la Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru ca, în cele din urmă, să-i vină rândul şi Capitalei.

Concertul din Bucureşti va fi susţinut la Sala Radio, mâine, de la ora 19.00, iar cele trei dive vor fi pe scenă alături de Orchestra Naţională Radio, dirijată de Iurie Florea. Cine nu a prins bilete la evenimentul din Capitală poate asculta concertul în direct la Radio România Cultural şi la Radio România Muzical sau, prin streaming, pe site-urile celor două posturi.

Divele vor cânta pentru publicul bucureştean arii din opere, cum sunt Habanera din „Carmen" de Bizet, aria Adelei din „Liliacul" de Strauss, aria Charlottei din „Werther" de Massenet, duete din „Nunta lui Figaro" de Mozart sau din „Povestirile lui Hoffmann" de Offen­bach, precum şi celebrul „Noel", de Adolphe Adam, unde îşi vor uni vocile toate trei.

Artiste apreciate în toată lumea

Toate cele trei cântăreţe sunt stabilite în străinătate, unde au contracte cu mari scene ale lumii, de la Opera de Stat din Viena, la instituţiile similare din Paris, Berlin sau Tokyo, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera din New York.

„Simplul fapt de a fi acasă şi de a cânta aici este un lucru foarte bun. Eu aduc aici de fiecare dată ceva din ce am câştigat şi adunat pe marile scene ale lumii", a declarat mezzosoprana Ruxandra Donose, care în prezent locuieşte la Viena.

Soprana Leontina Văduva, care e de altfel fiica Mariei Ciobanu, a considerat concertele din România ca pe un dar oferit publicului din ţara ei natală: „Sunt fericită să pot să fiu alături de cele două colege şi să dăm un buchet de pagini muzicale publicului chiar de Sărbători. Cred că este un cadou frumos şi că românii îl vor aprecia".

Mai tânăra soprană Teodora Gheorghiu, solistă la Opera de Stat din Viena, şi-a exprimat şi ea bucuria că se află într-un concert alături de celelalte două interprete: „O apreciez pe Ruxandra Donose pentru că este un magnet pe scenă. Şi Leontina, la fel. Două personalităţi total aparte, dar care ajung la suflet la fel de repede." 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite