„Trăiască Regina“ s-a strigat la concertul de gală care a sărbătorit, la Ateneu, 30 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române este şeful Familiei Regale a României şi suveranul Casei de România, din 5 decembrie 2017, când a succedat tatălui său, Regele Mihai I
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei române este şeful Familiei Regale a României şi suveranul Casei de România, din 5 decembrie 2017, când a succedat tatălui său, Regele Mihai I

Ateneul Român a găzduit, sâmbătă seară, concertul de gală care a sărbătorit 30 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în ţară, în prezenţa reprezentanţilor Familiei Regale şi a numeroase oficialităţi. „Trăiască Regina“ a strigat publicul după intonarea Imnului Regal.

Evenimentul de gală a fost deschis de Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, care a adresat un cuvânt participanţilor, aducând omagiu surorii sale, Majestatea Sa Margareta. A fost apoi intonat Imnul Regal.

Concertul susţinut de Camerata Regală şi de Corul Regal la Ateneu s-a bucurat de prezenţa a 700 de personalităţi din viaţa politică, diplomatică, economică, ştiinţifică, culturală şi din societatea civilă românească, alături de corpul diplomatic acreditat la Bucureşti şi de cincizeci de personalităţi din ţări europene şi din SUA. 

Printre numele importante care s-au aflat în sală au fost premierul Ludovic Orban, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, Călin Popescu-Tăriceanu, Victor Ciorbea, fostul preşedinte Emil Constantinescu, Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii "George Enescu", Beatrice Rancea, directoarea Operei Naţionale din Iaşi. Totodată, la eveniment au luat parte ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda şi înalţi clerici ai Bisericii. De asemenea, la concertul de la Ateneu a fost prezent şi Raed Arafat.

Teodor Ilicai pe scena Ateneului Concert gala Casa Regala

 Stelele concertului au fost soprana Nelly Miricioiu, pianista Alexandra Dăriescu, violonistul Remus Azoiţei, soprana Valentina Naforniţa, tenorul Teodor Ilincăi (foto), care a fost revelaţia serii.

Programul sărbătoririi a 30 de ani de la venirea în ţară a Majestăţii Sale Custodele Coroanei

Vineri, 17 ianuarie, a avut loc o dublă lansare de carte la Cărtureşti Carusel.  În prezenţa Majestăţii Sale Margareta Custodele Coroanei au fost lansate volumele “Margareta. Trei decenii ale Coroanei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, apărut la Curtea Veche Publishing, şi “Lumea Majestăţii Sale” de Alexandru Muraru şi Daniel Şandru, apărut la Editura Corint. 

Fundaţia Regală Margareta a României a organizat un eveniment aniversar şi la Teatrul Naţional, pentru a sărbători 30 de ani de la înfiinţarea organizaţiei. Au fost prezenţi la eveniment Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Principesa Sofia, personalităţi din ţară şi din străinătate care au sprijinit fundaţia încă din anul 1990. Concertul regal de la Ateneul Român a fost transmis, sâmbătă, la TVR3 şi la Radio România Muzical.

Citiţi şi:

Concert de gală de la Ateneu: 30 de ani de la întoarcerea Familiei Regale în ţară

 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite