Tineri muzicieni au concertat în  celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra, iar scurtmetraje româneşti sunt prezentate la Bristol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pianistul Dimitri Malignan, pianista Miriam Draşoveanu (centru), violoncelistul Cornelius Zirbo, în biserica St. Martin-in-the-Fields                   FOTOGRAFII:ICR Londra
Pianistul Dimitri Malignan, pianista Miriam Draşoveanu (centru), violoncelistul Cornelius Zirbo, în biserica St. Martin-in-the-Fields                   FOTOGRAFII:ICR Londra

Mai multe evenimente, care au în prim plan tineri tineri artişti români, au loc la Londra în aceste zile.  Pe 19 septembrie, protagoniştii „Seriei muzicale româneşti” de la celebra biserică St. Martin-in-the-Fields de la Londra au fost violoncelistul Cornelius Zirbo şi pianistul Dimitri Malignan, laureaţi ai Concursului Naţional „Mihail Jora”, ediţia 2016.

Pianista Miriam Draşovean a fost invitată specială în timpul concertului de la St. Martin-in-the-Fields, alături de ceilalţi laureaţi ai Concursului Naţional "Mihail Jora", ediţia din 2016. În prezenţa unui numeros public aceşti tineri muzicieni au prezentat, marţi la prânz, un program de mare diversitate, ce a cuprins lucrări de Schumann, Hindemith, Lipatti şi Piazzola.

A impresionat tânărul pianist Dimitri Malignan, în vârstă de 19 ani, care a început să studieze pianul la vârsta de 5 ani cu Nicolas Horvath. Tânărul născut la Paris, care provine dintr-o familie de muzicieni, a moştenit talentul bunicului său, compozitorul Henry Mălineanu.

„Cânt pentru prima dată la Londra. Sunt fericit să fiu invitat de ICR Londra în acest spaţiu cu totul unic, biserica St. Martin-in-the-Fields, care reprezintă o rampă de lansare pentru tinerele talente”, a declarat Dimitri Malignan, laureat al mai multor competiţii, printre care Concursul „Mihail Jora”, România (2016), Concursul „Anton Garcia-Abril”, Spania (2011) şi Concursul „Bradshaw & Buono”, New-York (2010).   

Concertele româneşti de la St. Martin-in-the-Fields sunt organizate de ICR Londra sub forma unei serii neîntrerupte de mai bine de şase ani, în care  tinerii muzicieni români, care îşi pot pune astfel în valoare măiestria pe o scenă prestigioasă şi în faţa unui numeros public britanic. 

muzicieni in saint martin in the fields londra
oficiali saint martin in the fields

De asemenea, filmele româneşti continuă să fie selectate în majoritatea festivalurilor de profil din Marea Britanie. Şi în acest an, cel mai mare şi prestigios festival de scurtmetraje, Encounters”, organizat la Bristol între 19 şi 24 septembrie, cuprinde două producţii româneşti: „Scris/Nescris” în regia lui Adrian Silişteanu şi „Cel mai bun client, o animaţie de Serghei Chiviriga. ICR Londra este partener constant al festivalului şi sprijină prezenţa cineaştilor români.

encounters bristol scurtmetraje londra

Proiecţia filmului „Scris/Nescris” de Adrian Silişteanu va avea loc miercuri, 20 septembrie, la cinematograful Watershed. O tânără minoră de etnie romă nu şi-a văzut mama încă de când era copilă. Acum, după ce a născut, are nevoie la externare de semnătura acesteia. Medicul, însă, descoperă o serie de probleme de ordin legal privind identitatea părinţilor ei. Vor fi acestea, oare, un impediment capabil să-i despartă? Filmul a câştigat deja numeroase premii internaţionale (la Tampere, Odense sau Montpellier) şi este selectat, de asemenea, la festivalul internaţional de film BFI de la Londra.

Animaţia „Cel mai bun client” de Serghei Chiviriga va fi prezentată vineri, 22 septembrie: Un bătrânel ce comandă 12 coroane cu mesaje de condoleanţe pentru rude şi prieteni reuşeşte să ridice serioase semne de întrebare familiei Kruchowsky, deţinătoarea casei de pompe funebre. „Encounters” este cel mai mare festival britanic de scurtmetraje şi animaţie şi cuprinde, în afara proiecţiilor propriu-zise, cursuri de măiestrie, mese rotunde şi ateliere cu cele mai importante nume din industrie. În plus, Festivalul include una dintre cele mai importante competiţii internaţionale de scurtmetraje şi filme de animaţie.

Pentru mai multe detalii despre aceste evenimente, vizitaţwww.icr-london.co.uk.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite