„The Independent“, despre Ruxandra Donose: „Vocea sa este strălucitoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezzosoprana Ruxandra Donose a concertat pe mari scene ale lumii, precum Metropolitan şi Carnegie Hall
Mezzosoprana Ruxandra Donose a concertat pe mari scene ale lumii, precum Metropolitan şi Carnegie Hall

După interpretarea rolului Compozitorului din spectacolul de operă „Ariadna din Naxos“, la Royal Opera House Covent Garden din Londra, mezzosoprana Ruxandra Donose a fost elogiată de presa internaţională. Jurnaliştii publicaţiei „The Independent“, care au apreciat rolul său drept „înflăcărat“, vocea sa fiind „strălucitoare“.

„Mezzosoprana română Ruxandra Donose îmbină în mod charismatic lucrurile în rolul Compozitorului, cu o minunată şi pură linie melodică; modul în care Donose combină sunetul ei cu cel al (rolului, n.r.) Zerbinetta al lui Jane Archibald - când realizează că sunt o emoţionantă imagine în oglindă - crează o magie ciudat-delicată“, a scris publicaţia „The Independent“, despre prestaţia Ruxandrei Donose.

„Ruxandra Donose a realizat rolul Compozitorului cu deosebită presiune şi greutate, exprimând din plin frustrările sale că planurile pentru operă sunt modificate şi demonstrând că nu este un lucru uşor de realizat“, a scris şi The Classical Source.

De asemenea, publicaţia The Guardian a notat: „Ruxandra Donose este un Compozitor înflăcărat, vocea sa este strălucitoare“. Totodată, publicaţia The Stage a scris despre devotamentul pasionat şi tonurile bogate pe care mezzosoprana Ruxandra Donose le evidenţiază în rolul său.

Povestea din spatele "Ariadnei din Naxos" spune că, la începutul secolului al XIX-lea, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Viena organizează o serată muzicală, pentru care a comandat o lucrare de operă. Încurcăturile se ţin lanţ, fapt pentru care artiştii lirici sunt nevoiţi să prezinte opera în faţa invitaţilor serii, în paralel cu derularea unui moment de circ. Aşadar, o operă în operă în care povestea personajelor antice (Ariadna, Bacchus etc.) se împleteşte cu comicul de situaţie.

În stagiunea urmatoare, Ruxandra Donose este invitată să intepreteze acelaşi rol alaturi de Renée Fleming, la Covent Garden, Londra.

Cu un nume deja consacrat pe marile scene ale lumii, Ruxandra Donose (49 de ani) are o carieră deosebită, parcursul său artistic cuprinzând concerte şi spectacole de operă pe scenele unor importante edificii ale vieţii muzicale printre care: Opera din Los Angeles, Deutsche Oper Berlin, Opera din Cincinnati, Wiener Konzerthaus, Carnegie Hall, Bayerische Rundfunk din München, Konzerthaus Berlin, Royal Opera House "Covent Garden", Metropolitan Opera, Staatsoper din Viena, Opera Naţională Finlandeză, Teatrul "La Fenice" din Veneţia, Opera din San Francisco, Opera din Dallas, Filarmonica din Berlin.

A fost solistă a operelor din Basel (1991-1992) şi Viena (1992-1998), iar dintre dirijorii cu care a avut prilejul să colaboreze se numără Claudio Abbado, Pierre Boulez, Sir Colin Davis, Christoph von Dohnanyi, Vladimir Fedoseyev, Marek Janowski, Mariss Jansons, Fabio Luisi, Zubin Mehta, Kent Nagano, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Placido Domingo, Bertrand de Billy, Lorin Maazel, Vladimir Jurowski şi Alberto Zedda.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite