Tenorul Placido Domingo, în vârstă de 75 de ani, are angajamente profesionale pentru încă trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placido Domingo
Placido Domingo

Tenorul spaniol Placido Domingo, un star al operei mondiale, în vârstă de 75 de ani, a dezvăluit, sâmbătă, într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Figaro, că nu doreşte să se retragă din activitate şi că are angajamente profesionale pentru încă trei ani, informează francetvinfo.fr.

Starul spaniol a acordat acest interviu cu ocazia premierei spectacolului ”La Traviata”, pus în scenă la ”Chorégies d'Orange”, un renumit festival de operă ce are loc în fiecare an în luna august în Orange, un oraş aflat în apropiere de Avignon, în sudul Franţei.

Celebrul artist, în vârstă de 75 de ani, care este şi director al Operei din Los Angeles, spune că nu se va retrage de pe scena lirică internaţională şi că are ”angajamente în calitate de interpret pentru încă trei ani”.

Placido Domingo a revenit la ”Chorégies d'Orange” după o absenţă de 38 de ani, în spectacolul ”La Traviata”, care a avut două reprezentaţii, miercuri seară şi sâmbătă seară.

În interviul acordat publicaţiei Le Figaro, celebrul ternor a spus că este ”mulţumit” de faptul că a avut ”o carieră atât de vastă”.

”Însă prefer să profit de momentul prezent, înainte de a vorbi despre trecut”, a adăugat el.

”Ştiu că nimic nu este etern, că într-o bună zi voi simţi că vocea mea nu mă va mai asculta. Însă, din punct de vedere vocal, am trăit o aventură atât de frumoasă, încât voi putea să mă retrag fără niciun regret. Îmi voi continua viaţa din teatrele de operă într-o altă formă”, a adăugat Placido Domingo.

În ”Traviata”, Placido Domingo interpretează rolul Georgio Germont, iar Francesco Meli joacă rolul fiului acestuia, Alfredo. Artistul spaniol, care nu a mai cântat într-un spectacol la ”Chorégies d'Orange” din 1978, când a apărut în ”Samson şi Dalila”, şi-a exprimat ”emoţia profundă” pe care a resimţit-o atunci când a urcat din nou pe scena celebrului amfiteatru din Orange, ce datează de pe vremea Romei antice.

”Este o senzaţie unică şi sper să am ocazia de a o trăi şi în viitor... atât timp cât vocea îmi va permite”, a adăugat starul spaniol. ”Nu mi-a fost niciodată frică să cânt în exterior, însă acum sunt totuşi ceva mai vigilent”, a dezvăluit el.

Rugat de jurnaliştii francezi să numească rolul care i-a marcat cel mai mult cariera, Placido Domingo, un artist extrem de meticulos în pregătirea reprezentaţiilor sale, considerat mult timp un rival al lui Pavarotti, a răspuns în felul următor: ”Pentru biografi, Parsifal de Wagner va fi fără îndoială mai important decât Fedora de Giordano. Dar, atunci când cânt Fedora, sunt convins că nu există o operă mai frumoasă în lume”.

Placido Domingo este un interpret de operă spaniol, născut pe 21 ianuarie 1941, la Madrid, renumit pentru vocea sa puternică şi versatilă de tenor lirico-dramatic, care i-a permis să cânte chiar şi roluri de bariton, dar mai ales pentru virtuozitatea artei sale vocale şi calitatea interpretării sale dramatice. A interpretat peste 150 de roluri în spectacole de operă.

Artistul spaniol, care a contribuit la popularizarea operei în anii 1990 prin turneele din seria ”Trei tenori”, alături de Luciano Pavarotti şi José Carreras - care au cântat împreună în mai multe ocazii, dar mai ales la ceremoniile de deschiderile ale celor trei Campionate Mondiale de fotbal organizate în Italia, Statele Unite şi Franţa, urmărite de peste 1 miliard de persoane -, s-a ilustrat în roluri de bariton în ultimii ani.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite