Teatrul de Operetă din Capitală lansează „Paris, mon amour“, primul album de şansonete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti va lansa albumul de şansonete „Paris, mon amour“ pe 10 iulie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Capitală. Albumul „Paris, mon amour“ va fi o premieră în România, întrucât nicio instituţie muzicală din ţară nu a mai iniţiat un astfel de proiect, ce îşi propune difuzarea, pe suport audio, a pieselor interpretate în spectacol.

Lucian Vlădescu, prim dirijor al Orchestrei Teatrului Naţional de Operetă, a reorchestrat şi a rearanjat cele 21 de şansonete pe care le va include albumul. Piesele fac parte din spectacolul-colaj, cu acelaşi titlu, din repertoriul teatrului şi sunt interpretate de o parte dintre cei mai cunoscuţi solişti ai instituţiei, pe care îi acompaniază orchestra şi corul operetei. 

Evenimentul din 10 iulie este prima lansare oficială, în Bucureşti, a albumului cu muzica din spectacolul „Paris, mon amour” - în luna mai a acestui an, a mai avut loc un astfel de eveniment, la Târgu Mureş, în cadrul microstagiunii susţinute de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”. 

Spectacolul „Paris, mon amour” este una dintre cele mai de succes producţii ale instituţiei şi a fost jucat în faţa a mii de spectatori, în peste 10 oraşe din ţară. Regizorul spectacolului, Răzvan Ioan Dincă, a construit spectacolul sub forma unui colaj, alcătuit din momente muzicale diferite. Decorul prezintă o lume a Parisului de toate zilele, dar şi a Parisului curtezanelor, al florăreselor, al micilor comercianţi de stradă şi al îndrăgostiţilor.

 „Am vrut să aduc pe scenă un Paris cu parfum de epocă: cel pe care îl vedem în fotografiile sepia - un amestec de superfluu cu profund, de grotesc cu apetisant; un oraş al damelor uşoare, al mahalalei cu ştaif şi al amestecului dintre real si turistic”, a declarat regizorul Răzvan Ioan Dincă, cu ocazia premierei.

Premiera spectacolului a avut loc în aprilie 2010, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă, amenajat sub forma unei cafenele pariziene, în care spectatorii, aşezati la mese, s-au putut delecta cu un pahar de şampanie şi o tartă de caviar. 

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite