Suvenire şi impresii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Sfatului din Braşov a fost iniţial doar un turn de supraveghere. Construcţiei i s-a mai adăugat un etaj în 1420, an în care a primit denumirea actuală.

Pe măsură ce oraşul s-a dezvoltat, s-au construit încăperi noi, iar edificiul a fost transformat în Primărie. Pe parcursul secolelor XVI - XVIII, construcţia a fost afectată de multiple calamităţi naturale, printre care o lovitură de trăsnet, un cutremur în urma căruia turnul s-a prăbuşit în proporţie de două treimi, de o furtună şi de un incendiu.

Lucrările de reconstrucţie a Casei Sfatului s-au încheiat în 1780, aceasta primind aproximativ forma pe care o are astăzi. Clădirea nu a fost supusă numai ameninţărilor naturale. La începutul secolului trecut, Casa Sfatului urma să fie cu totul demolată deoarece se dorea construirea unei clădiri administrative moderne.

Proiectul a fost contestat prin campanii de presă puternice. Monumentul istoric a fost, din fericire, păstrat, adăugându-i-se chiar acoperişul piramidal pe care îl are şi astăzi. Din 1950 până în prezent, clădirea Casei Sfatului a găzduit Muzeul Judeţean de Istorie.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite