Spectacolul „Risipitorul”, pus în scenă de copiii de la Teatrul Vienez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin (Daniel Posdărăscu) şi risipitorul Julius (Tudor Ciobanu) în "Risipitorul" FOTO: Teatrul Vienez de Copii
Valentin (Daniel Posdărăscu) şi risipitorul Julius (Tudor Ciobanu) în "Risipitorul" FOTO: Teatrul Vienez de Copii

Teatrul Vienez de Copii a dat viaţă personajelor din piesa „Risipitorul” a dramaturgului austriac Ferdinand Raimund. Reprezentaţiile s-au desfăşurat în perioada 25 octombrie-4 noiembrie şi au reunit pe scena Teatrului de pe Lipscani copii în vârstă de peste şapte ani, unii dintre ei cunoscuţi deja ca olimpici internaţionali ai României.

Duminică, 4 noiembrie, la ultimul spectacol al Teatrului Vienez, printre actorii care au urcat pe scenă s-au numărat şi trei olimpici naţionali şi internaţionali, elevi la Liceul International de Informatică din Bucureşti: Daniel Posdărăscu, olimpic internaţional la informatică(în rolul lui bunului Valentin ), Tudor Ciobanu - olimpic internaţional la fizică (in rolul lui risipitorului Julius) şi Andrei Nicolae - olimpic la matematică (în rolul constructorului Sockel). Cel dintâi, Daniel, are în prezent şapte medalii obţinute la olimpiadele internaţionale de informatică, din care trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Cel de-al doilea, Tudor, a fost medaliat anul acesta cu medalia de argint la Olimpiada Internaţională de fizică.

risipitorul

Opera „Risipitorul” spune povestea unui tânăr, Julius von Flottwell, care se îndrăgosteşte de o fată aparent simplă, dar care, deşi trăieşte în pădure, este zâna Cheristane. Ea se îndrăgosteşte la rândul ei de Julius, căruia îi dăruieşte aproape toate perlele din coroana ei şi astfel familia Flottwell devine foarte înstărită. În urma acestei întâmplări, Julius adoptă un stil de viaţă caracterizat prin risipă şi nu observă cine îi este prieten şi cine duşman. Cheristane creează un spirit, numit Azur, pentru a-l proteja pe iubitul ei Julius, în absenţa sa. 

Cum a luat naştere Teatrul Vienez de Copii 

Das Wiener Kindertheater, tradus în română Teatrul Vienez de Copii, a apărut în anul 1994, la iniţiativa Sylviei Rotter, cu scopul de a familiariza copiii şi tinerii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani cu universul literaturii şi al spectacolului. Teatrul îşi propune să educe atât participanţii, cât şi publicul. 

Folosind metode de pregătire lingvistică, tehnici de respiraţie şi exerciţii de ritm, atenţie, memorie, improvizaţie, lucru in echipă, copiii învaţă să fie mai încrezători în ei înşişi şi să interacţioneze unii cu alţii, să-şi dezvolte expresia lingvistică si fizică, într-o atmosferă de auto-descoperire.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite