Seria de autor Gabriela Adameşteanu se lansează marţi, în prezenţa scriitoarei,  la Ceainăria Cărtureşti Verona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cititorii o pot întâlni marţi, la Cărtureşti, pe autoarea Gabriela Adameşteanu
Cititorii o pot întâlni marţi, la Cărtureşti, pe autoarea Gabriela Adameşteanu

Unul dintre scriitorii de prim-plan ai literaturii contemporane, Gabriela Adameşteanu, va fi prezentă marţi, 12 februarie, la Ceainăria Cărtureşti Verona, cu prilejul lansării seriei de autor a lucrărilor sale, publicate la Editura Polirom.

Din această serie fac parte romanul „Dimineaţă pierdută“, în ediţie definitivă, precum şi volumul de proză scurtă „Vară-primăvară“. 

Lansarea de mâine la începe la ora 18.00, iar alături de autoare vor vorbi criticii Livius Ciocârlie şi Daniel Cristea-Enache. De asemenea, tot în cadrul evenimentului, actriţa Alexandra Fasolă va citi un fragment din opera Gabrielei Adameşteanu. 

Autorea Gabriela Adameşteanu este unul dintre cei mai traduşi scriitori în străinătate. De numele ei putem auzi în Franţa, Germania, Italia, Spania, Statele Unite, Israel, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Polonia, Estonia, Portugalia şi Olanda. De pildă, romanul „Dimineaţă pierdută” a fost tradus în limba franceză la editura Gallimard, iar în martie va apărea, tot în Franţa, într-o ediţie folio. 

„Dimineaţă pierdută este atît de strîns legată de cadrul sau de amănuntele bogate ale vieţii personajelor – străzile şi grădinile, casele pe care le moştenesc sau le neglijează –, încît e greu să o descrii pe scurt ori să o lauzi ca pe o ficţiune obişnuită. Pe de o parte, este un studiu foarte original al unor promisiuni uitate şi al unor visuri neîmplinite. Dar poate fi citită şi ca un îndrăzneţ punct de vedere, de un modernism tîrziu, asupra unei societăţi întregi. Oricum ai lua-o, este o realizare uluitoare.” (Alan Brownjohn, The Times Literary Supplement)

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri