Seară dedicată lui Enescu, la muzeul care-i poartă numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, 19 august 2011, muzeul de pe Calea Victoriei găzduieşte un eveniment dedicat împlinirii a 130 de ani de la naşterea celui mai important compozitor român din toate timpurile

La ora 18.30, Muzeul Naţional „George Enescu“ din Bucureşti găzduişte o seară artistică ce se va desfăşura sub semnul artei genialului muzician. Muzicianul Viorel Cosma va rosti o alocuţiune în deschidere.


Programul serii include o prezentare în mini-avanpremieră a spectacolului de operă „Oedipe“, de George Enescu; acum în pregătire la Opera Naţională Bucureşti (ONB), producţia fiind realizată pentru a participa la  Festivalul Internaţional „George Enescu“, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 1-25 septembrie.


Mini-avanpremiera din această seară va consta în interpretarea actului al IV-lea al operei, într-o formulă camerală adaptată. Vor participa patru solişti ai ONB: Ştefan Ignat (Oedipe), Simona Neagu (Antigona), Ionuţ Pascu (Creon), Vicenţiu Ţăranu (Teseu). Aceştia vor fi acompaniaţi de un grup de corişti şi de pianistul Andrei Tănăsescu.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite