Se pun în vânzare abonamentele şi biletele la concertele-eveniment „Parsifal”, actul I,  de Richard Wagner

0
0
Christian Badea, dirijând actul al III-lea al operei Parsifal
Christian Badea, dirijând actul al III-lea al operei Parsifal

Abonaţii Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete la Parsifal, actul I, pe care le pot achiziţiona în perioada 16 august-23 septembrie, la un preţ special de 100 de lei pentru un bilet.  Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la preţul de 150 lei, având în continuare prioritate abonaţii Filarmonicii „George Enescu“.

Biletele la concertele-eveniment cu actul I din opera PARSIFAL, de Richard Wagner, ce vor avea loc pe 7 şi pe 8 octombrie, în deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii „George Enescu“, se  pun în vânzare la casa de bilete a Ateneului Român.

Abonaţii Filarmonicii „George Enescu“ au rezervate bilete, pe care le pot achiziţiona în perioada 16 august-23 septembrie, la un preţ special de 100 de lei pentru un bilet.  Începând cu 1 septembrie, biletele vor fi disponibile tuturor iubitorilor de muzică, la preţul de 150 lei, având în continuare prioritate abonaţii Filarmonicii „George Enescu“.

La concertele PARSIFAL, de pe 7 şi 8 octombrie, a căror partener principal este Grupul KMG International, locurile abonaţilor Filarmonicii „George Enescu“ vor fi realocate, datorită cerinţelor sponsorilor, care au facut posibil evenimentul. Următoarele concerte din stagiunea 2016-2017 ale Filarmonicii „George Enescu“ se află sub regimul obişnuit de vânzare al biletelor, atât pentru abonaţi, cât şi pentru ceilalţi spectatori. Detalii se găsesc pe site-ul instituţiei.

Gală dirijată de Christian Badea

Christian Badea dirijând Parsifal

Publicul român va beneficia de două spectacole de înaltă ţinută artistică, oferite de Christian Badea, cel mai important şi mai cunoscut dirijor român de operă din lume şi Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, în parteneriat cu Filarmonica «George Enescu» şi Institutul Cultural Român.
În distribuţie se află artişti de renume mondial. Astfel, sub bagheta maestrului Christian Badea se vor afla orchestra şi corul Filarmonicii «George Enescu» şi soliştii invitaţi Stefan Vinke (Parsifal), Eric Halfvarson (Gurnemanz), Petra Lang (Kundry), Bela Perencz (Amfortas), consideraţi printre cei mai mari interpreţi wagnerieni din lume la ora actuală.
Alături de muzicienii Orchestrei şi Corului Filarmonicii «George Enescu», vor colabora cu artiştii străini de nivel mondial şi cântăreţii români Marius Boloş, Liviu Indricau, Iustinian Zetea şi Sidonia Nica de la Opera Naţională Bucureşti şi Ionuţ Popescu şi Adrian Dumitru de la Filarmonica «George Enescu». Lor li se vor alătura Corul de copii Radio şi elevi de la Liceul de Coregrafie «Floria Capsali». 

Parsifal, de Richard Wagner, la Ateneul Român – concept unic în lume
Concertele-eveniment «Parsifal la Ateneul Roman» sunt un concept nou şi unic în lume. Ele prezintă creaţia lui Wagner într-un spectacol în care publicul se află în mijlocul acţiunii şi care împleteşte în mod firesc componentele muzicale (orchestră, cor, solişti) cu elemente de teatru complexe (lumini, decor, costume, efecte speciale vizuale şi de sunet),  folosind caracteristicile acustice şi arhitecturale ale sălii Ateneului. De altfel, sala Ateneului în sine – o sală-monument istoric – joacă un rol esenţial prin arhitectura şi acustica sa unică în lume, astfel încât experienţa publicului este directă şi copleşitoare.

Parsifal

Cei 50 de membri ai corului bărbătesc cântă într-un cerc care cuprinde şi publicul. Spectatorii se regăsesc astfel în mijlocul muzicii şi al legendei Cavalerilor Sfântului Graal. Soliştii se mişcă liber prin sală şi cântă pe scene special amenajate, ceea ce asigură o balanţă de sunet perfectă cu orchestra wagneriană de 90 de muzicieni şi dă publicului o perspectivă acustică şi vizuală de 360 de grade. Alte două coruri, indicate de Wagner ca fiind îndepărtate de acţiune, ca şi faimoasele clopote grave specifice lui Parsifal, se aud din incinta Ateneului, unde sunetul produs este reverberant şi rotund prin natura architecturii clădirii, iar efectul de distanţă este magic.

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite