Sala Palatului trece în subordinea Ministerului Culturii si va fi renovată cu bani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

0
0
Sala Palatului
Sala Palatului

Sala Palatului trece de la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) în administrarea Ministerului Culturii. Împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, acesta a început discuţiile cu reprezentanţi ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru susţinerea financiară a proiectului, după cum arată o ordonanţă de urgenţă publicată în urmă cu o săptămână în Monitorul Oficial.

Sala Palatului va fi administrată de o nouă instituţie, Centrul Cultural Sala Palatului care se va afla în subordinea Ministerului Culturii.

Conform textului publicat în Monitorul Oficial, decizia de a consolida, restaura şi moderniza Sala Palatului a fost luată cu scopul reducerii costurilor financiare şi de timp care ar fi mult mai mari în cazul unei noi construcţii.

Acţiunea vizează crearea unei săli moderne de concerte, cu o infrastructură adecvată pentru evenimentele culturale de amploare, pentru promovarea lor, mai ales Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, respectiv a imaginii României în lume.

image

Necesitatea aprobării proiectului în regim de urgenţă are lgătură cu finalizarea lucrărilor asupra imobilului în timp util pentru a permite „desfăşurarea la standard înalte a ediţiilor viitoare ale Festivalului Internaţional << George Enescu, începând cu anul 2019”.De asemenea, noua sală ar urma să funcţioneze în baza unei strategii culturale transparente care ar facilita parteneriatele publice şi/sau private în domeniu.

Guvernul a decis că salarizarea personalului Centrului Cultural „Sala Palatului" se va face conform reglementărilor legale în vigoare privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, la nivel de unităţi subordonate.

Cât despre valoarea de inventar a Sălii Palatului, suma este de 34.966.575,08 lei.

 (1) Se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, suma de 4.530 mii lei, inclusiv TVA, pentru plata contravalorii Proiectului tehnic al reabilitării imobilului, investiţie în curs de finalizare, aflat în proprietatea Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" şi achiziţionat din fondurile proprii ale acesteia.

(2) Se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, suma de 221 mii lei pentru plata investiţiilor şi modernizărilor realizate şi recepţionate de către Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" din fondurile proprii, de la data preluării imobilului, şi care trec, în condiţiile legii, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale pentru Centrul Cultural "Sala Palatului", la valoarea de inventar, inclusiv TVA.

(3) Se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, suma de 217 mii lei pentru plata valorii rămasă de amortizat, inclusiv TVA, a bunurilor de natura activelor fixe şi a obiectelor de inventar, achiziţionate de către Regia Autonomă "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" din fondurile proprii, de la data preluării imobilului, pentru dotarea sau utilarea imobilului "Sala Palatului", se arată în textul ordonanţei de urgenţă.

 

 

Mai multe - Cultură

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite