Romanul autorului american Don DeLillo, lansat la Festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişul de promovare al peliculei "Cosmopolis", după romanul cu acelaşi nume al lui Don DeLillo
Afişul de promovare al peliculei "Cosmopolis", după romanul cu acelaşi nume al lui Don DeLillo

„Cosmopolis”, cel de-al treisprezecelea roman al lui Don DeLillo, va fi lansat odată cu ecranizarea sa, în cadrul evenimentului „Les Films de Cannes à Bucarest”, din perioada 19-25 octombrie. Filmul, apărut pe 25 mai 2012, a fost regizat de canadianul David Cronenberg, unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani.

Înaintea premierei filmului, va avea loc lansarea romanului la Cinema Elvira Popescu din Bucureşti, în prezenţa criticilor literari şi de film. 

În romanul „Cosmopolis” este prezentată o zi din viaţa miliardarului Eric Packer, un tânăr de 28 de ani care crede că are toată lumea la picioare, până la proba contrarie. Îl însoţim într-o zi aparent banală de aprilie, prin Manhattanul secolului XXI. Miliardarul este surprins în timpul unei odisee mai puţin obişnuite, a cărei finalitate nu este Ithaca, ci o simplă şedinţă de tuns. Închis în limuzina sa luxoasă, Packer încearcă să străbată un oraş blocat de vizita preşedintelui, de înmormântarea unui celebru rapper şi de o demonstraţie antiglobalizare. Ba mai mult, bodyguarzii săi cred că miliardarul ar putea fi ţinta unui atentat. Romanul este un adevărat studiu despre dispariţia afecţiunii, despre cinismul societăţii contemporane, o disecţie brutală a visului american.

Autor a paisprezece romane, Don DeLillo a publicat volumele „Zgomotul alb”, „Mao II” şi „Point Omega”. De Lillo este o prezenţă constantă pe lista premiului Nobel pentru Literatură, datorită potenţialului său ca scriitor al postmodernismului american, fiind unul dintre cei mai mari romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy.

Ecranizarea romanului, în regia lui Cronenberg, îl are în rolul principal pe actorul hollywoodian Robert Pattinson, alături de Juliette Binoche, Samantha Morton, Sarah Gadon, Paul Giamatti şi alţii. 

Între 19 şi 25 octombrie, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu, în cadrul festivalului „Les Films de Cannes à Bucarest”, vor avea loc prezentări ale filmelor aduse direct de la Cannes, în premieră sau în proiecţii unice, precum şi întâlniri cu invitaţi de marcă şi masterclass-uri. 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite