Puteţi trimite urări la Concertul de Anul Nou de la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Barenboim va dirija concertul de la Viena din acest
an
Daniel Barenboim va dirija concertul de la Viena din acest an

Pentru prima dată, urările venite de la spectatori şi de la telespectatorii din lumea întreagă vor fi proiectate pe un ecran uriaş, în timpul Concertului de Anul Nou de la Viena, de pe 1 ianuarie.

Filarmonica din Viena a anunţat oficial că, pentru prima dată în istoria de 74 de ani a Concertului de Anul Nou, înaintea celui de-al doilea bis, tradiţionalul „An der schönen blauen Donau“, milioanele de telespectatori ale acestui show cult, ce are loc la fiecare 1 ianuarie, vor putea să-şi ureze „La mulţi ani!“ prin intermediul reţelelor de socializare. Oamenii sunt invitaţi să-şi felicite prietenii, familia şi apropiaţii folosind hashtag-ul #prosit2014, iar mesajele de Anul Nou vor fi proiectate, în acordurile celebrului vals, pe ecranul uriaş de la Musikverein, scena Filarmonicii din Viena.

Concertul de la Viena din prima zi a anului, dirijat de Daniel Barenboim, va fi transmis în direct de Televiziunea Română (pe TVR 1, TVR HD şi pe platforma online TVR+), de la ora 12.15, iar comentatorul transmisiunii va fi Cătălin Sava.

După cum a declarat, jurnalistul de la TVR va avea multe lucruri la care se va referi în comentariul său: „Despre prezenţa starului Daniel Barenboim, pentru a doua oară la pupitrul concertului de început de an (prima dată a fost în 2009), despre aniversarea unui secol şi jumătate de la naşterea compozitorului care poartă numele de Strauss, dar nu are legătură cu dinastia valsului, despre trecutul nazist, uneori ascuns, al începuturilor acestui concert şi despre contemporana aprigă luptă pentru un bilet la Musikverein pe 1 ianuarie. Dar şi despre uriaşa cifră de afaceri din vânzările înregistrării care apare incredibil de rapid pe piaţă”, a spus Cătălin Sava.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite