Principesa Margareta, despre Regele Mihai: „Regele ne-a învăţat principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai - Principesa Margareta 24 ianuarie 2016 FOTO Familiaregala.ro
Regele Mihai - Principesa Margareta 24 ianuarie 2016 FOTO Familiaregala.ro

„Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestăţii Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea naţiunii“, se arată în mesajul Principesei Moştenitoare Margareta, cu ocazia aniversării a 95 de ani ai Majestăţii Sale Regelui Mihai pe 25 octombrie.

"Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simţul datoriei, cu credinţă şi cu iubire de ţară.

Copil, el a reunit speranţele naţiunii, a reprezentat Statul şi instituţiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate şi curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuţi: statalitatea, Coroana şi democraţia.

În ultimii aproape douăzeci şi şapte de ani, Regele ne-a învăţat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere.

Să ne aducem aminte, astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viaţă. Povestea de dragoste a părinţilor mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai şi Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei ţări şi a unei jumătăţi dintr-un secol greu de înţeles.

Să ne arătăm admiraţia, iubirea şi respectul faţă de Regele Mihai şi să-i urăm linişte şi sănătate!",  se arată în mesajul Principesei Moştenitoare Margareta cu ocazia aniversării a 95 de ani ai Majestăţii Sale Regelui Mihai I, pe 25 octombrie.



 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite