Premiile de excelenţă ale industriei de carte din România se acordă în cadrul Galei „Bun de Tipar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Industriei de Carte din România este un proiect 
iniţiat în mai 2012, de agenţia Headsome Communication şi Federaţia 
Editorilor din România.
Gala Industriei de Carte din România este un proiect iniţiat în mai 2012, de agenţia Headsome Communication şi Federaţia Editorilor din România.

Astăzi, de la ora 18.00, la Biblioteca Naţională, va avea loc decernarea premiilor de excelenţă ale industriei de carte din România, în cadrul Galei „Bun de Tipar”.

Competiţia, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituţii şi peste 600 de proiecte – cu o treime mai multe decît la prima ediţie –, a fost jurizată de o echipă formată din nouă specialişti, avându-l drept preşedinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck.

Lista finaliştilor poate fi consultată pe www.galabundetipar.ro.

Spectacolul de decernare a premiilor celei de a doua ediţii a Galei Industriei de Carte din România va fi prezentat de Irina Păcurariu.

Desfăşurătorul ediţiei de anul acesta a „Bun de Tipar” include, pe lîngă momentele cunoscute de premiere a laureaţilor, şi patru scurte filme de prezentare a unor proiecte care au schimbat date în istoria pieţei de carte autohtone.

Momentul artistic va fi asigurat de Trio Zamfirescu.

Televiziunea naţională, unul dintre cei trei mari susţinători ai evenimentului (alături de Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională a României), va înregistra întreg spectacolul, urmînd să dedice o emisiune Galei – sîmbătă, 27 aprilie, de la ora 14.30, pe TVR 1. De asemenea, Radio 3net „Florian Pitiş” va înregistra spectacolul, urmînd să îl posteze pe site în cel mai scurt timp posibil.

În direct, Gala va fi transmisă pe site-ul televiziunii online privesc.eu, începînd cu ora 19.00.

Accesul la Gală se face pe bază de invitaţie.

Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România este un proiect iniţiat în mai 2012, de agenţia Headsome Communication şi Federaţia Editorilor din România.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite