Pregătiri pentru Gala Industriei de Carte "Bun de tipar"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Şuşară şi Nicu Ilfoveanu, câştigătorul de anul trecut al Celei mai frumoase cărţi la Gala Bun de Tipar FOTO: Headsome Communication
Pavel Şuşară şi Nicu Ilfoveanu, câştigătorul de anul trecut al Celei mai frumoase cărţi la Gala Bun de Tipar FOTO: Headsome Communication

La finalul înscrierilor la cea de a doua ediţie a Galei Industriei de Carte "Bun de tipar" din România, peste 100 de instituţii şi peste 600 de titluri concurează la cele 10 premii de excelenţă care vor fi înmânate pe 25 aprilie.

Jurizarea finală va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Naţionale a României. Înscrierea proiectelor în competiţie a avut loc în perioada 19 februarie-15 martie 2013.

„Cea de a doua ediţie aduce cu sine schimbări în ceea ce priveşte regulamentul general, plus două premii speciale –  din dorinţa de a perfecţiona proiectul şi de a-l apropia de aşteptările profesioniştilor din industria autohtonă de carte. Numărul proiectelor înscrise anul acesta în competiţie, cu 30% mai mare decât la prima ediţie, confirmă faptul că Bun de Tipar a c\ştigat încrederea breslei, iar numele este pe cale să devină un reper”, spun organizatorii de la Headsome Communication.

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler, Ion Bogdan Lefter – poet, critic şi istoric literar, Laura Grünberg – scriitoare, socioloagă, Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck, Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist, Cristian Ghinea – politolog, jurnalist,Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist, Sabina Ştirb –  coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Căutătorii de poveşti” şi Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judeţene Braşov.
Lista finaliştilor va fi comunicată pe data de 5 aprilie.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România” îşi propune să marcheze reuşitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenţia publicului asupra celor mai bune produse editoriale româneşti, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de o criză a lecturii, a cărţii sau a literaturii de calitate.
Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale.

 

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite