„Poziţia copilului”, într-un top al celor mai bune filme ale anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lungmetrajul lui Călin Peter Netzer, câştigător al Ursului de Aur, a fost inclus printre cele mai bune 30 de filme într-o altă limbă decât engleza ale anului 2014, într-un top realizate de 500 de experţi în cinematografie din întrega lume, realizat de site-ul specializat IndieWire.

Pe parcursul anului 2014, membrii reţelei de critici a site-ului IndieWire au adăugat notele şi recenziile lor pe paginile dedicate filmelor. Lungmetrajele provin din toate colţurile lumii, din Franţa în Polonia şi din Japonia în Chile, Iran şi multe alte ţări.
Printre producţiile cinematografice care compun lista celor 30 de filme într-o altă limbă decât engleza se numără animaţia „The Wind Rises”, de Hayao Miyazaki, „Stranger by the Lake”, de Alain Guiraudie, „Aşa tată, aşa fiu/ Like Father, Like Son”, de Hirokazu Kore-eda, „Ernest şi Celestine/ Ernest and Celestine”, de Stéphane Aubier, Vincent Patar şi Benjamin Renner, „Omar”, de Hany Abu-Assad, „Gloria”, de Sebastián Lelio, şi „Ida”, de Pawel Pawlikowski.
Lungmetrajul „Poziţia copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2013 şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar 2014, fără a obţine însă o nominalizare. Totodată, „Poziţia copilului” a câştigat trofeul pentru cel mai bun film la ediţia din acest an a Galei Gopo.
Din distribuţia filmului fac parte Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Nataşa Raab.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite