Pe urmele lui Rahan, în Kenya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pregătirile pentru excursia organizată de „Adevărul“ pe continentul african se fac atent. Cel mai important este să te vaccinezi.

O călătorie în Africa înseamnă mai multe pregătiri decât un voiaj obişnuit. Nu atât din cauza distanţei, care depăseşte şase mii de kilometri, cât a diferenţelor faţă de continentul negru. În primul rând, este necesară o vizită la medic pentru câteva înţepături. Vaccinul împotriva febrei galbene este obligatoriu, fără acesta nefiind posibilă intrarea în Kenya, şi se face cu minimum zece zile înaintea plecării.

Citiţi şi:

Trei giurgiuveni în „aventura vieţii"

De altfel, toţi cei 15 câştigători s-au aliniat şi, cu mic cu mare, au primit înţepăturile de rigoare şi medicamentele împotriva malariei, o altă boală des contractată în Africa din cauza înţepăturilor ţânţarului anofel. Chiar şi cei mai mici dintre participanţi au îndurat fără să crâcnească vizita la centrul de vaccinări ştiind că îi va aştepta o aventură de neuitat pe continentul negru. „Pe mine mă fascinează misterele şi istoria civilizaţiilor", a precizat Andrei Şuică (9 ani), unul dintre câştigătorii concursului „Adevărul".

Vineri, 28 ianuarie, toţi cei 15 participanţi la expediţie vor pleca spre capitala kenyană, Nairobi. Zborul este lung, de aproximativ zece ore, cu escală la Amsterdam, Olanda. Odată ajunşi pe tărâm african, aventura va începe. După turul oraşului, câştigătorii vor vizita, printre altele, Parcul Naţional Nairobi şi rezervaţia Masai Mara din sud-vestul Kenyei, cea mai căutată destinaţie pentru safari din toată Africa. Aici ei vor vâna cu aparatele foto „marele cinci": leu, leopard, bizon, rinocer şi elefant.

„Rahan" continuă seria poveştilor!

Colecţionarii benzilor desenate pot cumpăra în continuare revistele „Rahan". Numărul din această săptămână, „Oameni fără cap", se găseşte de la 18 ianuarie la chioşcuri. Numărul 35 al colecţiei, „Căpetenia-copil" apare la 25 ianuarie. Preţul unei reviste este de 7,95 lei. Pentru mai multe detalii, accesaţi rahan.adevarul.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite