Oratoriul Messiah de Haendel, integral pentru prima dată la Ateneul Român, dirijat de Cristian Măcelaru

0
0
Dirijorul Cristian Măcelaru
Dirijorul Cristian Măcelaru

Orchestra Română de Tineret susţine miercuri,  21 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, un concert susţinut alături de Corul de cameră Preludiu sub conducera lui Cristian Măcelaru, având în repertoriu impresionantul oratoriu Messiah de Georg Friedrich Haendel. Solişti vor fi Irina Ionescu – soprană, Hilary Summers – mezzosoprană, Sunnyboy Dladla – tenor, Garry Griffits - bas-bariton.

„Oratoriul“ de Haendel este o muzică copleşitoare.

Dirijorul Cristian Măcelaru este  unul dintre cei mai bine cotaţi dirijori români ai momentului în Statele Unite ale Americii, iar garnitura solistică reprezintă o garanţie a succesului pe care această capodoperă muzicală o are pe toate meridianele de mai bine de 270 de ani. A dirijat, la Ateneu, săptămână trecută Simfonia nr. 3 de Mahler, alături de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu".

Alături de Orchestra Română de Tineret, aflată în plină formă şi într-o perioadă de afirmare a unei noi generaţii de tineri muzicieni, se va afla în premieră Corul de Cameră Preludiu, în a cărui distribuţie se află multe dintre cele mai valoroase voci corale ale momentului, fiind pregătit şi pentru acest concert de dirijorul Voicu Enăchescu.   
 

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite