„Oneiron. Fantezie despre primele secunde de după moarte“, de Laura Lindstedt, se lansează la Gaudeamus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Editura Paralela 45 organizeaza sambata, 19 noiembrie, ora 15.00, lansarea cartii „Oneiron. Fantezie despre primele secunde de dupa moarte”, semnata de scriitoarea finlandeza Laura Lindstedt.

Evenimentul se va desfasura in cadrul Targului International de carte GAUDEAMUS 2016 – Carte de invatatura, la standul Editurii Paralela 45.

Invitati la prezentarea volumului vor fi: Laura Lindstedt, Adina Dinitoiu, Razvan Tupa, Cosmin Perta.

Laura Lindstedt va fi, de asemenea, prezenta vineri, 18 noiembrie, ora 19.00 la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bulevardul Regina Elisabeta, nr 38), unde va avea loc un dialog despre romanul „Oneiron. Fantezie despre primele secunde de dupa moarte”, urmat de o sesiune de autografe.

SAPTE FEMEI, DIN TARI SI CULTURI DIFERITE, IN SPATIUL DE DUPA MOARTE, DE UNDE NU SE POATE SCAPA – POATE DOAR CU AJUTORUL CUVINTELOR, AL POVESTIRILOR.

Sinopsisul cărţii oferit de Paralela 45: „Artista newyorkeza Shlomith, contabila-sefa Polina din Moscova, pacienta braziliana cu transplant cardiac Rosa Imaculada, eleganta marsilieza Nina, olandeza Wlbgis, bolnava de cancer la gat, senegaleza Maimuna care viseaza la o cariera de model si adolescenta austriaca Ulrike s-au pomenit intr-un spatiu alb si gol. Timpul, asa cum il percepem noi, a incetat sa mai existe. Nevoile fizice ale femeilor se sting treptat. Mai intai dispare abilitatea de a simti durere si placere. Incetul cu incetul, atingerea si senzatiile propriului trup devin imposibile. Ce s-a petrecut? Ce le-a adus sfarsitul femeilor?“

image
„Oneiron este naucitor, salbatic, superb stratificat, complex si memorabil. Este un roman nemilos, dar in acelasi timp plin de frumusete. E unic.” - Kirjakaapin kummitus „Nu exista nimic previzibil in analiza umanului, eleganta si precisa în fiecare aspect, pe care o intreprinde Laura Lindstedt in cartea ei.” - Turun Sanomat „Naratiunea aceasta debordanta curge cu o finete incredibila.”- Savon Sanomat „Lindstedt foloseste uneltele literaturii pentru a crea o opera de arta distincta, care are propriile ei reguli; putem doar sa-i admiram rezultatul si abilitatea de a descrie lumea inconjuratoare intr-o maniera atat de spectaculoasa.” - Helsingin Sanomat

Laura Lindstedt (n. 1976) este o scriitoare care forteaza limitele prozei. A mai publicat un roman, Sakset (Foarfecile, Teos, 2007), nominalizat la premiul Finlandia, a scris povestiri si eseuri si a elaborat spectacole (performance-uri) la intersectia mai multor arte. Cel mai recent, Inima Rosei Imaculada (2013), a combinat elemente din dans, literatura si cardiologie. Lindstedt face parte din Mahdollisen Kirjallisuuden Seura (Societatea Literaturii Posibile) si din colectivul Kieleke.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite