Ofelia Popii, Lamia Beligan şi Dan Puric susţin recitaluri în concurs pe scena Teatrului Municipal Bacovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorii Ofelia Popii, Lamia Beligan şi Dan Puric sunt prezenţi în concurs, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice ”Valentin Silvestru” care se desfăşoară la Bacău, până în 14 aprilie.

Sâmbătă, Ofelia Popii a oferit un recital pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău în spectacolul "Felii" de Lia Bugnar. "Felii" este o inlăntuire de poveşti, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa.  Este un text scris şi regizat de Lia Bugnar, autoare care anul acesta s-a prezentat cu două spectacole jucate în aceeaşi zi.

Ilona Brezoianu este protagonista spectacolului "Fata din curcubeu", regizat tot de Lia Bugnar, un one-man show despre o existentă previzibilă, dar cu atât mai puternic emotionantă, cu cât previzibilul este asumat şi bine condus.

Duminică, de la ora 16.00, în Sala Mare, Mihai Donţu, actor al Teatrului "Mihai Eminescu" din Botoşani va fi "Balerinul turbat" după Denis Panfilov. Regia spectacolului îi aparţine Victoriei Bucun şi lui Mihai Donţu.

Urmează Mihaela Şerban, care va apărea în spectacolul "Sub geana mării", după A.P. Cehov, la Sala Studio, de la ora 17.30.

Un alt recital în concurs este cel al Lamiei Beligan, duminică, de la ora 19.30, la Sala Mare a Teatrului Bacovia. Actriţa va interpreta "Vivien Leigh - ultima conferinţă de presă", după Marcy Lafferty, în regia Lianei Ceterchi. Spectacolul este producţia Teatrului Excelsior din Bucureşti.

Valentin Branişte va intra în concurs luni, de la ora 16.00, cu rolul din "London escort", o producţie independentă a Teatrului din Bacău.

Textul şi regia aparţin lui Vali Bolat.

Dan Puric va fi prezent în concurs cu rolul din spectacolul "Suflet românesc", marţi, 12 aprilie, de la ora 21.00 la Teatrul de Vară.

Alte nume prezente în festival sunt Ovidiu Ivan cu "Noaptea dinaintea pădurilor", după B.M. Koltès, regia Cristi Avram (Producţie independentă, Iaşi), Dan Andrei cu "Însemnările unui nebun" după N.V. Gogol, în regia lui Alexandru Nagy (Asociaţia culturală „DA”, Piteşti) şi Ştefan Huluba, un cunoscut al teatrului bacăuan cu spectacolul "…ISH", text şi regia sunt sunt semnate de Ştefan Huluba (Asociaţia Jamais Vu Bucureşti).

Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice ”Valentin Silvestru” se adresează spectacolelor cu un singur actor, iar producţiile trebuie să aibă o durată de 40-80 de minute.

Cele cinci secţiuni ale festivalului sunt monodramă, teatru-dans-pantomimă, impro/stand-up, animaţie şi visual & digital art.

Juriul internaţional este alcătuit din profesionişti ai artelor spectacolului. Premiile pentru fiecare secţiune sunt în valoare de 2.000 de euro,iar Marele Premiu este în valoare de 7.000 de euro.

Premiul onorific ”Ştefan Iordache” este acordat de elevii din liceele municipiului Bacău, iar Premiul ”Actori pentru Actor – Dinu Apetrei” este acordat de actorii din Teatrul Municipal Bacovia.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite