Nu rataţi azi în FNT! Radu Beligan şi Dan Puric, pe scena festivalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (FNT) se află în plină desfăşurare la Bucureşti, aducând în programul zilei de azi spectacole îndrăgite de public, printre care „Lecţia de violoncel”,  cu Radu Beligan, şi „Suflet românesc”, un one-man show cu Dan Puric.

Programul serii se deschide cu spectacolul „De vânzare”, pus în scenă de Gianina Cărbunariu, un spectacol-documentar despre România de azi şi problemele ei sociale, care va avea zi doouă reprezentaţii la Sala Studio a teatrului de pe Calea Victoriei, la orele 17.00 şi 20.30.
„West Side Story”, musicalul produs special de FNT, în regia lui Răzvan Mazilu, va avea o a doua reprezentaţie în această seară, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, după ce aseară tinerii actori „totali” au fost aclamaţi minute în şir la final. Povestea, un fel de „Romeo şi Julieta” a zilelor noastre, cântată excelent de cei mai tineri absolvenţi ai UNATC, care au toate calităţile unor vedete, este pusă în scenă într-un stil mai degrabă minimalist, fără decoruri, dar cu umor şi multă tinereţe.
Printre spectacolele cele mai îndrăgite de publicul larg, aflate în selecţia FNT din acest an, se află „Lecţia de violoncel”, în regia lui Felix Alexa, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, care îl aduce pe scenă pe Radu Beligan, începând cu ora 19.00. Din aceeaşi categorie – întâlnirea cu un actor îndrăgit – face parte şi one-man show-ul lui Dan Puric, „Suflet românesc”, de la Teatrul Elisabeta, la ora 19.30.

„Din necesitate am ajuns la <sufletul românesc>, dintr-un act de disperare. Ultima citadelă care nu a fost dărâmata este sufletul românesc. Deşi se încearcă în ultima vreme asta. Ceea ce propun eu este o trilogie, ca o mărturisire”, a declarat Dan Puric în studioul Adevarul Live, despre spectacolul pe care-l pute’i vedea în această seară.


Duminică, 26 octombrie
12.00 „Muzicanţii din Bremen”, după Fraţii Grim,, regia Attila Vizauer, Teatrul Ţăndărică (transmis în direct pe Adevărul.ro)
17.00 şi 20.30, „De vânzare”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon, Sala Studio
18.30 „Victor sau copiii la putere“, de Roger Vitrac, regia Silviu Purcărete, Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Spectacolul se joacă la Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu“
19.00 „Lecţia de violoncel”, de Mona Radu, regia Felix Alexa, Teatrul Metropolis din Bucureşti
19.00 „West Side Story”, e Răzvan Mazilu, cu participarea extraordinară a Orchestrei Naţionale de Tineret. Direcţia muzicală: Gabriel Bebeşelea. Producţia FNT se joacă la Teatrul Odeon, Sala Majestic
19.30 „Suflet românesc”-one man show, scenariul şi regia Dan Puric, Teatrul Elisabeta din Bucureşti
20.30 „D-ale noastre”, un spectacol de Gigi Căciuleanu, o producţie a Teatrului Naţional din Bucureşti. Spectacolul se joacă la Centrul Cultural „Ion Manu” Otopeni
21.00  „Trilogia belgrădeană”, de Biljana Srbljanovic, regia Cristi Juncu, producţie a Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu-Vâlcea. Spectacolul se joacă la Sala Atelier a TNB
21.30  „Şase din 49”, de Gyorgy Spiro, regia Alexandru Maftei, Teatrul de Artă Bucureşti

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite