Norica Veşcă-Popescu închide „Cercul” la Galeria Teatrului Naţional din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picturile Noricăi Veşcă Popescu au cucerit publicul spectator                              FOTO: Florin Ghioca / TNB
Picturile Noricăi Veşcă Popescu au cucerit publicul spectator                              FOTO: Florin Ghioca / TNB

Expoziţia de pictură „Cercul”, semnată Norica Veşcă - Popescu, vernisată la începutul acestui an la Galeria Teatrrului Naţional Bucureşti  - Sala Media, aripa Tudor Arghezi se va încheia pe 18 martie.

Vizitată de mii de spectatori ai spectacolelor Naţionalului bucureştean, dar şi de sute de curioşi care au venit special pentru lucrările sale de o graţie specială, expoziţia intitulată „Cercul” s-a bucurat de aprecieri unanime.

„Întotdeauna stările mele interioare m-au dus spre închiderea formelor, spre simetrie. În creaţie, mi-am concretizat demult pasiunea pentru universul simbolic. Viaţa este un cerc. Îmbrăţişarea este un cerc. Tot timpul desenezi cercuri în jurul celor pe care îi iubeşti. Pentru că inimile se pot rupe, cercul nu are capăt. Are un simbolism profund, chiar şi în arta populară. Hora, cununile de spice de pe capetele fetelor, doi tineri într-o pădure, faţă în faţă, ţinându-se de mâini, au cercul lor, este purtător de mesaje”, declară Norica Veşcă-Popescu.

Artista mărturiseşte că în cele peste 50 de lucrări ale expoziţiei sale se întâlneşte acest simbol, prin mişcările personajelor, ceea ce transmit ele, prin tematică.

norica veşcă popescu

Artista la vernisaj, alături de Adriana Popescu, directorul de comunicare şi relaţii internaţionale al TNB

Norica Veşcă-Popescu a absolvit Universitatea de Arte dein Bucureşti, la clasa de pictură condusă de profesorul Ştefan Câlţia, promoţia 2000. Membru UAP cu expoziţii personale realizate în ţară, participări la expoziţii de grup în străinătate (Italia, Grecia, Franţa), participantă la saloane anuale de pictură, târguri de arte vizuale, beneficiară a unor burse de studii guvernamentale în Grecia şi Egipt. 

A realizat costume şi decoruri pentru filme precum „Les Rois Maudits, „Perfume. The Story of a Murderer”, „Modigliani”), a avut colaborări cu parteneri precum Castel Film, MediaPro, Dada, Muzeul Ţăranului Român, dar şi numeroase proiecte pentru amenajări interioare, pictură murală, design vestimentar.

Expoziţia „Cercul” poate fi vizitată zilnic, între orele 11-18, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Foaier Sala Media, aripa Tudor Arghezi. Intrarea este liberă.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite