Mulaje-autoportret, din propriul sânge  

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul britanic Marc Quinn a terminat o serie inedită de autoportrete, denumită sugestiv „Self” („Sine”). Proiectul a fost îmbogăţit la fiecare cinci ani cu câte un bust nou, realizat din propriul sânge îngheţat, informează „Huffington Post”.  

Marc Quinn, în vârstă de 48 de ani, şi-a recoltat propriul sânge la fiecare şase săptămâni, iar pentru cele cinci portrete realizate, el a folosit aproximativ 30 de litri de sânge. Scopul acestui proiect este să evidenţieze imposibilitatea de a fi nemuritor şi să arate diferenţa dintre om în carne şi oase şi materialele care au compus acel om. 

Artistul tinde să folosească materiale neconveţionale în creaţiile sale şi este preocupat de aspectele duale care definesc viaţa omenească. Unul dintre busturile sale a fost cumpărat de colecţionarul Charles Saatchi în London's National Portrait Gallery (Galeria Naţională de Portrete a Londrei). Deşi poate părea o practică neortodoxă, busturile din sânge îngheţat sunt considerate deopotrivă creaţii artistice şi experimente ştiinţifice. 

Creaţiile sale reflectă modificările fizice care apar odată cu trecerea anilor, putând deveni, astfel, un interesant obiect de studiu asupra fiinţei umane. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite