Mihai Şora: Dacă nu ştiţi ce este o dronă, aflaţi de la mine. Este un Boeing fără uşi, fără hublouri, fără pasageri, mai mititel-mititeluţ, cam cât o acviluţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Şora, în Piaţa Victoriei Foto Facebook
Mihai Şora, în Piaţa Victoriei Foto Facebook

Filosoful Mihai Şora  a publicat pe pagina sa de facebook un text referitor la anchetarea unor protetastatari din Piaţa Victoriei pentru folosirea de drone fără autorizaţie.

„După ce am studiat (din scoarţă-n scoarţă) codul penal, acum trecem la codul aerian.

Pentru 80–100 de ani: dacă nu ştiţi ce este o dronă, aflaţi de la mine (100+). Este un Boeing fără uşi, fără hublouri, fără pasageri, mai mititel-mititeluţ, cam cât o acviluţă. Când te plimbi cu acviluţa prin oraş, rişti o pedeapsă de la trei la şase ani.

PS: Cu bărcuţe de hârtie pe lacul Cişmigiu avem voie?“, a scris Şora pe Facebook.

Postarea lui Şora vine în contextul protesteleor din Piaţa Victoriei din Capitală, unde mai multe persoane, printre care şi un realizator de documentare, au fosloit aceste aparate pentru a putea filma de sus manifestaţiile.

Utilizarea dronelor nu este interzisă în România, dar cei care le folosesc trebuie să le înmatriculeze şi să anunţe autorităţile. România nu are o legislaţie specifică pentru utilizarea dronelor, astfel că în cazul acestora se aplică legislaţia referitoare la avioane.

Procurorii anchetează, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română, folosirea ilegală a unor drone în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, fiind identificate patru persoane, care au fost la Poliţie pentru a se stabili dacă aveau aviz pentru ridicarea acestora, au declarat marţi, pentru News.ro, surse din Poliţie.

Cele patru persoane au fost chemate, în ultimele zile, la secţii de Poliţie din Capitală, pentru a se stabili dacă dronele pe care le deţin sunt înmatriculate şi dacă aveau aviz de la Autoritatea Aeronautică Română pentru a le folosi.

Un dosar în acest caz a fost deschis iniţial la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, dar recent a fost declinat la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Parchetului Judecătoriei.

Ancheta va fi continuată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, împreună cu Autoritatea Aeronautică Română, fiind vizate infracţiuni prevăzute de Codul Aerian. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite